Цената на дигиталната валута биткойн достигна най-високото си ниво от

...
Цената на дигиталната валута биткойн достигна най-високото си ниво от
Коментари Харесай

Биткойнът временно мина границата от 45 хил. долара

Цената на цифровата валута биткойн доближи най-високото си равнище от средата на май в неделя и мина психическата граница от 45 000 щатски $ (около 38 265 евро). Съвсем неотдавна цифровата валута се обезцени леко на платформата за търговия Bitstamp с към един % до съвсем 44 000 $ спрямо предходния ден, предава DPA.

В началото на август курсът на биткойнa беше подложен на прочут напън. Преди това обаче той се беше възстановил за къс интервал от време от към 30 000 до съвсем 43 000 $. Техническата вероятност се усъвършенства видимо, изясни пазарният анализатор Тимо Емдън от Emden Research.

Особено краткосрочно насочените вложители са били в въодушевление за покупки. Не на последно място ръководителят на Tesla Илон Мъск, който преди към две седмици за следващ път разгласи възможното завръщане на криптовалутата в Tesla, евентуално е провокирал позитивно въодушевление на пазара. Рискове обаче продължава да има, предизвести специалистът. Регулаторният въпрос на пазара остава дълготраен проблем. Съвсем неотдавна - преди няколко дни новият началник на американската Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) Гари Генслър изрича част от проектите си във връзка с крипто пазара в изявление за Bloomberg. Генслър разясни, че несъмнено количество регулации ще обезпечат по-нататъшното приемане на цифровите валути във финансовия свят.

Що се отнася до криптовалутите като цяло, общата наклонност в последно време още веднъж се покачва. Втората по стойност валута етерът нарастна с 3,5% до 3191 $, пети следващ ден на напредък.

Автор: Бойчо Попов, Investor.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР