Цената на биткойн продължава да расте и все повече се

...
Цената на биткойн продължава да расте и все повече се
Коментари Харесай

„Това е голяма лудост“: Биткойн се засилва към историческия си рекорд

Цената на биткойн продължава да пораства и от ден на ден се приближава към историческия си връх за всички времена отпреди три години. В сряда тя за първи път от ноември 2021 година насам докосна 64 000 $, след това падна, само че през днешния ден към този момент още веднъж се движи към 63 хиляди $.

В основата на ралито, което тласка биткойна към рекордно високи стойности, стои един елементарен принцип на стопанската система: Търсене и предложение.

Скокът в търсенето на криптовалутата, който е резултат от новите борсово търгувани фондове, доста надвишава количеството биткойн, което дългогодишните притежатели са подготвени да продадат. Именно това възпламени искрата, запалила криптопазара. Гориво прибавят търговците, които преследват възходящия подтик, покриват къси позиции и се зареждат със залози с ливъридж, че бичият растеж ще продължи.

Всичко това доближи кулминационната точка си в сряда. Повишаването на цената до 64 хиляди $ бе последвано от лек спад, в това число тъй като внезапното увеличение на трафика провокира спирания на търговията.

Биткойнът към този момент скочи с към 40% единствено през тази година, най-много в следствие от сполучливото пускане на американските борсово търгувани фондове. Биткойнът се търгуваше за финален път на цена от 60 000 $ през ноември 2021 година, откакто по-рано същия месец доближи исторически връх от съвсем 69 000 $.

Това е огромна полуда “, сподели Райън Ким, началник на дериватите в първокласния брокер на цифрови активи FalconX.

Предстоящото понижаване на възнаграждението от добива на биткойн, известно като „ разполовяване “ (от halving), подхранва още повече ралито. Историята демонстрира, че всякога, когато това се случва – един път на 4 години – е имало доста влияние върху цената на валутата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР