Целта на промяната на празника 24 май е да се

...
Целта на промяната на празника 24 май е да се
Коментари Харесай

Пламена Заячка за 24 май: Променя се историята чрез промяна в Кодекса на труда

Целта на смяната на празника 24 май е да се сменя фокуса в обществото, тъй като ние сме доста чувствителни, когато става дума за този ден. Това съобщи в предаването водачът на АБВ-Младежи Пламена Заячка, разяснявайки смяната на наименованието на 24 май от Ден на славянската книжовност, култура и просвета, в Ден на българската книжовност, култура и просвета.
Променя се историята посредством смяна в Кодекса на труда. Това е скандално, счита Заячка. По думите ѝ в предлагането на патриотите се изтрива българският принос за писмеността, достигнала до 300 милиона. " Кой оспорва, че кирилицата е българска писменост, за какво би трябвало да се промена законът, в случай че ГЕРБ и патриотите не го знаят, дано да се замислят малко, че през януари 2007 година кирилицата става трета публична писменост на Съюза, когато България влиза в Европейски Съюз ", сподели Заячка.
Тя изрази неразбиране на кого и какво желаеме да потвърждаваме в този миг с сходна смяна в името на 24 май. " Представяте ли си по какъв начин ще се чества този интернационален празник на славянската книжовност... по какъв начин всички нации, които го означават, ще го трансформират на " българска книжовност ". Това е повече от неуместно ", разяснява още Пламена Заячка. Според нея с това политическо деяние едно международно достижение се свива до локално.
Целия диалог с ръководителя на АБВ-младежи гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР