Целта на кампанията е информиране и предпазване на подрастващите в

...
Целта на кампанията е информиране и предпазване на подрастващите в
Коментари Харесай

ЦОП – Асеновград участва в кампанията „Пази детето в интернет“

Целта на акцията е информиране и предотвратяване на подрастващите в интернет пространството

Център за социална поддръжка (ЦОП) – Асеновград ще се включи в обществената акция „ Пази детето в интернет ”, обхванала близо 100 000 деца, педагогичен личен състав, държавни и общински чиновници от цялата страна. Инициативата е на застрахователна компания „ Лев Инс “, приобщила към концепцията си най-авторитетния експерт по киберсигурност в страната Явор Колев и олимпийския първенец по карате Ивет Горанова. Образователната лекция е ориентирана главно към възпитаници от 5-7 клас, като най-уязвимата възрастова група и дейни консуматори в цифрова среда. Целта е информиране и предотвратяване на подрастващите в интернет пространството, предварителна защита на онлайн издевателството и похищението над деца в цифровото пространство.

Партньори на акцията са Министерство на образованието и науката (МОН), Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД), Национална мрежа за децата, Асоциацията на българските градове и райони, Националният Омбудсман, Университета за национално и международно стопанство (УНСС), Пловдивски университет (ПУ), Българската асоциация по киберсигурност, десетки общини и още доста държавни, общински и частни организации.

Поканени за присъединяване са деца от 5 до 7 кл. от всички учебни заведения в Асеновград, държавни и общински чиновници, имащи отношение към грижата и развиването на подрастващите в общината. 

Събитието ще се състои на 28.10.2022 година от 11:30 ч. до 12:30 ч. в ресторант „ Сани ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР