Целият свят очакваше и за седми път да стане световен

...
Целият свят очакваше и за седми път да стане световен
Коментари Харесай

Данъци и самолет едва не спряха Хамилтън да стане рицар

Целият свят очакваше и за седми път да стане международен първенец във Формула 1. Той го направи! Сега никой не се съмнява, че британецът ще получи рицарско звание - най-високата чест, оказвана от държавното управление и кралското семейство на Англия.

Хамилтън сигурно заслужава да бъде поздравен от кралица Елизабет Втора за своята феноменална кариера в болида, само че две неща може да му костват званието.
Вижте тази обява в Instagram.

Пилотът в действителност не живее във Англия. Адресните му регистрации са две - в Монако и във Швейцария. Това значи, че заплаща там забележителна част от налозите си. Княжеството е считано за " данъчен парадайс ", защото приходите на живеещите там не се таксуват от 1869 година Предвид, че британецът печели към 40 млн. паунда на година, мястото наподобява уместно за него.

Освен това преди време името на Хамилтън се появи в по този начин наречените " Панамски документи ", които станаха публично притежание през 2017 година От тях стана ясно, че водачът на " Мерцедес " си и купил частен аероплан за над 16,5 млн. паунда посредством офшорна компания на Остров Ман. Така той си е икономисал 3 млн. паунда налози.

Снимка: Instagram

Самият Хамилтън тогава съобщи, че просто е следвал препоръки на компанията, с която е сключил договорката и по никакъв метод дейностите му не са целели да ощетят английския бюджет.

Явно държавното управление е приело това пояснение, защото Хамилтън е в листата на препоръчаните за рицарско звание. Остава той да бъде прегледан, а утвърдените да бъдат удостоени с достойнството към Нова година.
Вижте тази обява в Instagram.

Пред английския водач стоят две благоприятни условия - да стане рицар в този момент, откакто завоюва седмата си купа, или след края на кариерата си.

Хамилтън към момента не е оповестил по кое време ще престане да се впуска в атрактивните надпревари от Формула 1. Той загатна, че това може да стане и в края на 2020 година, макар че има късмет да застане еднолично на върха, в случай че добави още една купа към актива си.
Вижте тази обява в Instagram.

" Мисля за достойнството да получа рицарско звание и се сещам за моя дядо, който е служил в армията и е бил на война.. Има и хиляди лекари и медицински сестри, които избавят човешки животи в това мъчно време. Аз не съм избавил никого, а това е една голяма чест ", съобщи Хамилтън, който през 2008 година беше почетен с Ордена на английската империя.
Вижте тази обява в Instagram.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР