Целият случай "Скрипал" е на много ниско професионално ниво. Трябва

...
Целият случай "Скрипал" е на много ниско професионално ниво. Трябва
Коментари Харесай

Ген. Тодор Бояджиев: Случаят Скрипал е аматьорски и обида за службите

Целият случай "Скрипал " е на доста ниско професионално равнище. Трябва да си отговорим не кой го е направил, а кой има интерес. На последно място би била Руската федерация и съветския президент. Това съобщи някогашният основен секретар о.з. ген. Тодор Бояджиев в ефира на БТВ.

По думите му има главно предписание, което гласи, че остри мероприятия в навечерието на значими за страната неща не се вършат. „ Извършване на ликвидиране няколко седмици преди изборите в Русия и преди международното състезание - не се вършат “, акцентира той.

„ Няма никакви доказателства, че казусът на Емилиян Гебрев е опит за ликвидиране. Случаят се проверява от април 2015 година. В съответния случай, аз повече имам вяра на основния прокурор. Имало е следствие, правени са проучвания и на никое място не е открит Новичок, приказва се за пестициди. Сега следствието се възобновява поради появилите се нови обстоятелства и условия. По случая работят британските и българските служби “.

Ген. Бояджиев бе безапелационен, че казусът не е бил затулен. В него българските управляващи са създали нужното, разследвали са, изпратили са проби в чужбина. „ Даже и да е било Новичок преди случая "Скрипал ", кое разузнаване ще тръгне да употребява едно такова неефективно вещество, което не е довело до краен резултат “, попита генералът. „ Цялата история издиша отвред “, разяснява той.

Тодор Бояджиев напомни, че изобретателят на Новичок от дълги години живее в Невада. Той сподели, че всяка добре лаборатория в света може да създаде Новичок. Защо безусловно би трябвало да е от Москва? “, попита той.

„ Скрипал пада на най-ниското равнище в шпионажа. Той разкрива над 300 чиновници на разузнаването. Кариерата на тези хора е разсипана. Не може да се изключи хипотезата, че някой от тях си мъсти. Вече е изтърван духът от бутилката. Ликвидирането се е употребило преди, употребява се и в този момент. Това излезе от службите и влезе в бизнеса и в партиите. Това е средство, което към този момент се употребява от дилетанти. Целият случай "Скриопал " е аматьорски и засегнатост за службите, изключително на Русия. Те не работят по този метод “, акцентира Бояджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР