Цели девет месеца трябваха на МВР, за да опровергае подлите

...
Цели девет месеца трябваха на МВР, за да опровергае подлите
Коментари Харесай

МВР уличи Митрофанова и посолството в лъжа, потвърдиха, че руски дипломат е блъснал моторист и е избягал

Цели девет месеца трябваха на Министерство на вътрешните работи, с цел да опровергае подлите неистини на Руското посолство в София и неговия дипломат Елеонора Митрофанова, че Faktor.bg не популяризира фалшив вести, потвърждавайки в своя обява, че съветски посланик, в нарушаване на Закона за пътищата е блъснал с дипломатически автомобил моторист в столицата и е избягал от мястото на престъплението. До развръзката се стигна, откакто в средата на март депутатът от „ Демократична България “ Мартин Димитров насочи за хипотетичен случай.

Предистория на абсурда

На 23 септември Faktor.bg разгласява текста “. Става дума за достоверен роман на човек, станал жертва на безочливо държание на пътя от представител на Руското посолство. След конфликт с джипа с червени номера, който се движел в цялостно нарушаване на правилника, скутерът му е потрошен, а Петър Дечков колкото да се е отървал в последния момент да не бъдат прегазени краката му. Повече от 80 дни мъжът не може да си получи застраховката и да ремонтира мотора, тъй като в протокола, формиран от служители на реда, липсват автограф и данни на отговорната страна. Дечков е пуснал искане в КАТ да бъде открит водачът на тъмносин „ Нисан-Терано “ с дипломатически червен номер С6811, само че резултат няма.

Вместо опрощение към пострадалия софиянец, следствие и изясняване на случая или искане право на опровергаване, посолството разгласява на 24 септември на фейсбук страницата си текст, обявявайки обявата на Faktor.bg за небивалица, изсмукана от пръстите неистина. Медията бе упрекната в завист, русофобство, тресавище на дивотия, която не се интересува от обстоятелства. И още – обявата била откровена клюка против чиновници на посолството, идваща от некадърни жълти уеб сайтове. От посолството призоваваха българите да не четат такива медии, които ги лъжат и манипулират. Реакцията им бе самобитна

подла война против българска медия

и експанзия на каквато дотогава не е ставала обект нито една родна институция или жител.
 rusko_posolstvo_fake.jpg
Последва нова, доказващи истинността на предходния текст: Протокол на КАТ за ПТП. Копие на Заявление от Петър Дечков до КАТ-София, с входящ №72374, от 6 юли 2021 година. Заявителят желае да бъде издирен лидерът на автомобил, с регистрационен номер С6811. Писмо до Министерство на външните работи от Петър Дечков, входирано на 6 юли 2021 година, както и отговор от Външно до Петър Дечков, от 18 август 2021 година, в което го твърдят, че на 17 август 2021 година на въпросната дипломатическа задача е изпратена вербална нота, с която й е напомнено, че би трябвало да се съблюдават наредбите на Виенската спогодба и законите на България. Уведомление от Петър Дечков до Гаранционния фонд от 6 юли 2021 година за случая и вредите. Опис – умозаключение на претенцията, публикуван от Гаранционния фонд. Уведомление от Гаранционния фонд до Петър Дечков от 14 юли 2021 година, че не могат да заплатят вреди на имущество, породени от неидентифицирано моторно транспортно средство (всички документи вижте ТУК, б.р.). Вместо опрощение и обществени пояснения по случая от страна на Руското посолство и Министерство на вътрешните работи още веднъж цялостно безмълвие.

Депутатът Мартин Димитров разрови кошера, а в, изпратен документално посредством ръководителя на Народното събрание Министерство на вътрешните работи признава много насилствено за случая, че автомобилът, разказан от пострадалия и обявата на Faktor.bg, е дипломатически, на Руското посолство, само че не можели да открият толкоз месеци лицето, карало в деня на случая. Явно огромно следствие е паднало, а какво ли щеше да е, в случай че търсеха палач? Ако във ведомството на Бойко Рашков не престават да се интересуват от истината, от Faktor.bg можем да им кажем името на дипломата нарушител – той е забавна фигура и към момента продължава да е на българска територия.

Но по-важното е, че Министерство на вътрешните работи, въпреки и с месеци забавяне, еднопосочно даде да се разбере, че

Митрофанова и посолството са лъжци и клеветници,

без аналог в средите на непознатите дипломатически представителства в София.

Вече няма подозрение, че Руското посолство в София с изключение на разплодник на шпиони, прикриващи се с имунитета на дипломати и работещи против националната сигурност на България, е и територия за цялост на хулигани, пътни терористи, лъжци и подстрекатели против българи. Скандалното им държание е удостоверение, че Русия, без значение дали е царска, руска или путинова, продължава да счита българите за второкласен хора – богомолки и хлебарки, които може да мачка и гази както си изиска. Дипломатът им даже не е спрял да види, какво се е случило с жителя.

Най-подлото в целия скандал е, че лъжите и обидите на Руското посолство против българска медия бяха употребявани като

хибридно оръжие за конфигуриране на българи против българи

Faktor.bg е разгласен тогава от услужливи родни „ русофили “ за фашистки, жълт, русофобски, цялостен с неистини, издание на Сорос, Свободна Европа, Държавния департамент на Съединени американски щати и така нататък Бранителите на Руското посолство упорстваха за съд, разпра, отмъщение, а това знаем от историята, че болшевиките го могат доста добре.

Днес тази дълго чакана развръзка и дребна победа на истината надали ще впечатли някого. След 24 февруари 2022 светът към този момент е друг. Различна е и България - Русия и президентът Путин са очевидни агресори, военни нарушители, мародери, всеобщи убийци и подпалвачи на войни. В нежелано състояние е и българското отношение към Руското посолство и дипломат Елеонора Митрофанова, която е нежелана от държавно управление и страна поради надменно и обидно държание към институции и жители. Даден и е изкусен знак да се прибере в Москва.

Днес е елементарно да сипеш ругатни против Русия, Путин и Митрофанова, тъй като са тотално компрометирани, само че когато една дребна медия водеше своята война за истината подло мълчаха Съюз на българските журналисти, Съюзът на издателите, АЕЖ, медийната комисия в Народното събрание, медии, политици и сътрудници. Имаше и почтени, които ни имаха вяра и осъдиха просташкото държание на Митрофанова и екипа й.

На съветско опрощение през тези месеци не сме се надявали, а през днешния ден и не го желаеме, тъй като агресорът Русия към този момент дължи опрощение и смирение пред света за хиляди разрушени украински ориси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР