Целева група от водещи съюзници на Украйна съобщи днес, че

...
Целева група от водещи съюзници на Украйна съобщи днес, че
Коментари Харесай

$330 млрд. са блокираните руски активи досега

Целева група от водещи съдружници на Украйна заяви през днешния ден, че е замразила финансови запаси от над 330 милиарда $, притежавани от съветския хайлайф и съветската централна банка, от началото на войната.

Целевата група по съветските елити, проксита и олигарси (The Russian Elites, Proxies, and Oligarchs Task Force - REPO) разгласява известие, че е блокирала активи на съветски олигарси и офциални лица за 30 милиарда $, както и 300 милиарда $ на съветската централна банка.

Tя също е задържала минимум пет първокласни яхти и замразила луксозни парцели, притежавани от съветски милиардери.

" Заедно ние ще подсигуряваме, че нашите наказания не престават да постановат на Русия да заплати цена за непровокираната си и продължаваща експанзия в Украйна ", съобщи групата в изказване, оповестено от министерството на финансите на Съединените щати.

REPO беше образувана на 17 март, три седмици след съветската инвазия в Украйна, с цел да усили икономическия напън върху Москва с вярата да накара съветския президент Владимир Путин да постави завършек на войната.

Нейните членове включват висши финансови и правосъдни чиновници от Съединените щати, Австралия, Франция, Канада, Германия, Япония, Италия, Англия и Eвропейската комисия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР