Цацаров и Гешев са на работно посещение в ТурцияГлавният прокурор

...
Цацаров и Гешев са на работно посещение в ТурцияГлавният прокурор
Коментари Харесай

Цацаров и Гешев са на работно посещение в Турция

Цацаров и Гешев са на работно посещаване в Турция
Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещаване в Анкара по покана на турския си сътрудник Мехмет Акарджа. В турската столица Цацаров е придружаван от заместител - основния прокурор Иван Гешев и от завеждащия отдел „ Международен “ във ВКП Цветомир Йосифов.

Основни тематики на диалог сред двете страни са съдействието по наказателноправни въпроси и противодействието на проведената престъпност. Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа ще обсъдят и концепция за основаване на Консултативен конгрес на основните прокурори от балканските страни. Форматът цели да подтиква и усъвършенства съдействието посред им посредством регулярни срещи и продан на положителни практики.

Програмата на българската делегация включва също срещи с министъра на правораздаването на Република Турция Абдулхамит Гюл и с ръководителя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща сред основните прокурори на България и Турция, откакто през юни 2014 година сред прокуратурите на двете страни бе подписано Споразумение за съдействие, оповестиха от прокуратурата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР