Царски, малък креслив, морски, скален, малък, орел змияр.Това са едни

...
Царски, малък креслив, морски, скален, малък, орел змияр.Това са едни
Коментари Харесай

Колко голям и важен е орелът

Царски, дребен писклив, морски, скален, дребен, орел змияр.

Това са едни от най-интересните и най-редки орли, които може да срещнем в България. Всички те ще бъдат показани като част от апаратура, отдадена на този тип птици. Тя ще бъде открита на особено събитие в зоологическата градина в София тази неделя, а входът на парка ще бъде свободен през целия ден.

Инсталация ще показва действителния размер на тези шест величествени типа орли.

 Колко огромен и значим е орелът
© Димитър Градинаров, Българско дружество за защита на птиците

Събитието се провежда от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) в границите на акцията " За да има орли ". Екип на Българско дружество за защита на птиците провежда и креативна работилница за изработка на оригами орли и ще запознае гостите с забавни обстоятелства.

Инсталацията ще бъде в зоологическата градина от 12 септември до 2 октомври 2017 година Тя ще бъде ситуирана в боровата горичка наоколо до външните заграждения на амурските тигри.

Българско дружество за защита на птиците инициира и петиция за оповестяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и задачата е в този ден да се припомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством осведомителни акции и просветителни начинания. Може да подкрепите петицията тук.

Конкурсът за фотография " По следите на орела " също е част от акцията, като в нея може да взе участие всеки, който изпрати фотография на орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху постройка, рисунка, фирмена емблема, скулптура или различен разполагаем откъс от градската среда.
Повече информация за акцията може да намерите на уеб страницата: www.orlite.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР