Цар-Симеоновата градина се превръща в сцена за фотоизложбата Хора и

...
Цар-Симеоновата градина се превръща в сцена за фотоизложбата Хора и
Коментари Харесай

Руски паметници оживяват във фотоизложба в Цар-Симеоновата г...

Цар-Симеоновата градина се трансформира в сцена за фотоизложбата " Хора и монументи ". Експозицията е позиционирана наоколо до фонтана на Деметра и е част от Международния план „ Хора и монументи “ (Руско-турска война 1877-1878 година Паметници на съветските бойци в България и българските жители, които ги запазват).

Нейни създатели са Светлана и Герман Шакарбиеви, чиято цел е да привлекат вниманието на жителите на България и Русия към казуса за опазването на паметниците, които се явяват исторически стадии и материално отражение на обстоятелствата от обективната история.

Чрез изложбата създателите биха желали и да изразят и признателност към българските жители, които повече от 140 години се грижат за паметниците на съветските бойци, отдали живота си за свободата на българския народ по време на Руско-турската освободителна война 1877-1878 година Тя е и апел хората да продължат да поддържат паметниците в положително положение.

Изложбата „ Хора и монументи “ се осъществя благодарение на Община Пловдив и в границите на активността на съдружие „ Памет 1877-1878″ с ръководител Герман Шакарбиев. От месец юли до в този момент тя е гостувала в Руския културно-информационен център в София, в град Самоков, в Историко-археологическия комплекс Цари Мали град (с. Белчин) и в някои дребни селища от региона - селата Белащица, Крумово, Цалапица, Брестник и Марково.

Експозицията ще остане в Цар-Симеоновата градина до 24 октомври. В рамките на идващите близо две седмици поданици и посетители на града ще могат да я прегледат, разхождайки се по центъра на Пловдив.

За още пловдивски събития четете в новия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР