Цъфнали кестени на фона на падащи листа и есенен пейзаж

...
Цъфнали кестени на фона на падащи листа и есенен пейзаж
Коментари Харесай

Цъфнали кестени на фона на есенен пейзаж впечатляват варненци

Цъфнали кестени на фона на падащи листа и есенен пейзаж впечатляват варненци, видя кореспондент на Varna24.bg .

Явлението не е ново, само че всякога буди паника дали ще се сбъдне националното вярване, съгласно което в случай че някое дърво разцъфти в края на лятото или през есента, идната зима ще е люта и сурова.

Друго забавно поверие е, че кестенът защищава от отрицателна сила и носи здравословни изгоди. В предишното вавилонските лечители карали болните да спят три нощи под цъфнал кестен и едвам тогава се заемали с лекуването. Нашите предци пък са поставяли кестени към леглото на болния. Сега от ден на ден българи поставят шепа кестени в джоба си против негативната сила. 

Кестените са извънредно потребни, вкусни и подобаващи за студения сезон. Тогава имунната система е много отслабена, а кестените, с помощта на минерали и витамини, които съдържат, са добър избор за превъзмогване на умората, за усилване на паметта, за лекуване даже на мъчителна и изобилна менструация и хемороиди.

Съществуват няколко вида кестени, които много се разграничават доста по усет, само че пък имат съвсем еднообразно количество потребни субстанции. Съдържат огромно количество минерални соли, което ги прави доста потребни, само че с изключение на плодът кестен, изгода има и от дървото, листата и цветята на кестена. Има доста идеи с кестени в потребната за мнозина от нас националната медицина, които съдържат кестен и могат да облекчат разнообразни типове болежки.

Листата, семената, цветовете - могат да бъдат употребявани за здравословни изгоди и са превъзходен лек за редица болести – болки в краката, подути глезени и не на последно място проблеми с наднормено тегло. Благодарение на съставката аексин, кестенът може да ви помогне да се преборите с непотребните килограми.

Аексинът може да бъде от полза при задържането на вода в организма. Благодарение на количеството лицетин, което съдържат, кестените помагат за превъзмогване на стрес.

Чудесен избор са за хора, които изразходват физическа сила и се предлагат при стомашно-чревни разстройства. Ако страдате от разширени вени също можете да се обърнете към полезните кестени за помощ – укрепват стените на венозните съдове.

 

Затова можем да се възползваме от този естествен подарък, който сега в обилие се разпилява по варненските улици, и да си съберем от него, с цел да приготвим някоя домашна рецепта или да напълним джобовете си, вярвайки, че ни пази от напрежението на всекидневието. 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР