Трюфелите са една от най-високо ценените и търсени съставки в

...
Трюфелите са една от най-високо ценените и търсени съставки в
Коментари Харесай

Как да научим кучето да търси трюфели

Трюфелите са една от най-високо ценените и търсени съставки в света на кулинарията. Тези ароматни, земни гъби порастват подземен и са ценени поради неповторимия си усет и мирис. Ловът на трюфели се трансформира в известно развлечение за доста фенове на храната и с малко познания и старания всеки може да се причисли към заниманието.

Ето управление за това по какъв начин да научите куче да намира трюфели:

Изберете вярната порода кучета

Някои породи са особено развъждани за лов на трюфели и имат естествена дарба за миризма. Обмислете потреблението на една от тези породи кучета за трюфели за най-хубави резултати:

- дратхаар;

- курцхаар;

- лагото романьоло;

- бигъл;

- кокер шпаньол.

Въпреки това опитните трюфелотърсачи споделят, че всяка порода куче е подобаваща за търсене, с верен метод и уместно образование.

Започнете с познати аромати

 Трюфели

За да свикнете кучето си с аромата на трюфели, започнете, като скриете трюфеловото масло или талашите на познати места, с цел да ги откри кучето. Наградете ги с лакомства или похвали, когато сполучливо открият аромата.

Увеличете компликацията

Постепенно увеличете компликацията на играта на гоненица, като скриете аромата на трюфел на по-трудни за намиране места, като да вземем за пример под листата или заровени в почвата.

Подсилете позитивното държание

Когато вашето куче сполучливо откри трюфел, възнаградете го с лакомства и хвалба. Това ускорява позитивното държание и оказва помощ на вашето куче да разбере, че намирането на трюфели е мечтана задача.

Практикувайте постоянно

Редовната процедура е основна за образованието на вашето куче да намира трюфели. Отделяйте време всеки ден, с цел да работите с кучето си и да развивате уменията му.

Помислете за професионално образование

Ако ви е мъчно да обучите кучето си сами, помислете за наемане на професионален дресьор на кучета. Те могат да ви оказват помощ да настроите тънко вашите техники за образование и да дават персонализирани насоки.

Обучението на кучето да открива трюфели може да бъде потребно и прелестно преживяване за феновете на храната от всички равнища. С малко познания и старания всеки може да се причисли към заниманието от намирането и събирането на тези ценени съставки. Така че вземете оборудването си, намерете положително ловно поле и започнете да изследвате света на лова на трюфели.

 Куче за трюфели

Важно е да запомните, че търсенето на трюфели може да бъде дълъг и предизвикателнен развой. Търпението, последователността и позитивното укрепване са ключът към триумфа. С времето и практиката ще можете да научите кучето си да намира трюфели като експерт!

Ако и вие си търсите благонадежден асистент в откриването на тези скъпоценни гъби, вижте разгласи и цени на кучета за трюфели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР