Трябват ни два големи патладжана, шест големи и сладки чушки,

...
Трябват ни два големи патладжана, шест големи и сладки чушки,
Коментари Харесай

Ето Защо Всичко Живо Се Натиска Да Ходи На Гости На Катето Евро! Тайната Й Сръбска Разядка Свършва Първа, Видео Рецепта!

Трябват ни два огромни патладжана, шест огромни и сладки чушки, черен пипер и сол на усет, една скилидка чесън, накълцана на ситно, сокът от един лимон, половин чаша със зехтин, една лъжичка с нарязан на ситно свеж магданоз.

Първо си загряваме фурната на 250 градуса, а след това слагаме да изпечем в нея патладжаните, до момента в който кожата им стане черна – нормално лишава към половин час. С тях слагаме и чушките. Добре е да ги сложите върху пергаментова хартия.

Готовите към този момент патладжани ги поставете в един найлонов плик и ги изчакайте към десетина минути, с цел да изстинат. След това деликатно обелете кожата им и махнете семките.

В една огромна купа след това намачкайте патладжаните и чушките по този начин, че да станат на пюре. После ги подправете със сол и черен пипер на усет и прибавете към тях накълцания на ситно чесън, сока от лимона, зехтина и разбъркайте хубаво.

Когато сервирате тази сръбска разядка, от горната страна я поръсете ситно с свеж магданоз. Ако пък желаете да съхраните разядката за по-дълго време, сложете я в буркан и я пазете в хладилника. Може и да я стерилизирате за 20 минути и тогава пък ще си хапвате и през зимата, написа топактуално.ком.

Ще се влюбите в тази сръбска разядка още от първата хапка. А и знаем, че съседите ни могат да се похвалят с добра кухня не по-малко от нас.

Пожелаваме ви да си я хапнете с голямо наслаждение и да ви е доста вкусно на всички!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР