Трябваше да се състави правителство с втория мандат между партиите,

...
Трябваше да се състави правителство с втория мандат между партиите,
Коментари Харесай

Иво Атанасов: Има промяна в позицията на ИТН, но това е двуличие

" Трябваше да се сформира държавно управление с втория мандат сред партиите, които смъкнаха настоящото държавно управление ", сподели пред БНР Иво Атанасов, самостоятелен народен представител, част от гражданското придвижване на Радостин Василев, някогашен секретар на парламентарната група на Има Такъв Народ.

И добави, че изискването за държавно управление с третия мандат – по време на договарянията да бъде признато антикорупционното законодателство и Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ, няма по какъв начин да се осъществя за подобен къс интервал от време:

" Песимист съм във връзка с третия мандат и избор на държавно управление. Ключът към това държавно управление и препъникамък ще бъде Има Такъв Народ. Въпросът е дали Демократична България, Политическа партия и Българска социалистическа партия ще се доверят още веднъж на подобен сътрудник като Има Такъв Народ, който се потвърди като променлив, непредвидим и подвластен ".

Атанасов добави, че вижда смяна в държанието на Има Такъв Народ, само че дефинира това като лицемерие.

" Проблемът при Има Такъв Народ е, че решенията се вземат еднолично, има правилник, който в никакъв случай не е спазван ".

Той показа, че самостоятелните депутатите към момента нямат покана за диалог за сформиране на държавно управление с третия мандат, който е в Българска социалистическа партия.

" Колегите са прави да усещат терзание за националната сигурност на страната и този меморандум с Gemcorp е хубаво да бъде преустановен. Това може да се случи и в този момент, и при последващо държавно управление с министерски автограф. Много деликатно би трябвало да се работи при преустановяване на контракти ", сподели още самостоятелният народен представител.

Комисията за " Джемкорп " изслушва в петък Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов
Меморандумът беше подписан на 23 март. Тогава от Министерството на енергетиката осведомиха, че, в наличието на премиера Кирил Петков, министър Александър Николов е подписал меморандум за съдействие с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation.

Документът регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика. Разследване на авторитетното английско издание " Файненшъл таймс " разкри връзка сред Gemcorp и високопоставени публични лица и олигарси от Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР