Трябва за пореден път да призовем главния прокурор Иван Гешев

...
Трябва за пореден път да призовем главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Заради новия списък Магнитски: Христо Иванов поиска оставката на Гешев


Трябва за следващ път да призовем основния прокурор Иван Гешев да си подаде оставката поради новия лист “Магнитски ”, тъй като това е оценка и за неговите дейности. Това съобщи в коментар пред “Дневник ” съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов.

Съединени американски щати оповестиха нови наказания против петима български жители: някогашния финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, някогашните членове на управата на АЕЦ “Козлодуй ” Александър Николов и Иван Генов и водача на придвижване “Русофили ” Николай Малинов. Англия пък, която има собствен лист, наложи наказания над Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, които през 2021 година към този момент бяха глобени по световния закон “Магнитски ”.

" Самият факт, че Съединени американски щати и Обединеното кралство не престават да употребяват по отношение на България подобен вид санкционни принадлежности, е присъда за работата на прокуратурата и службите в страната ”, сподели Христо Иванов. Той е безапелационен, че Владислав Горанов е представител на модела “Борисов ”. И че Съединени американски щати в този момент ни припомнят, че въобще не са били разследвани изказванията на хазартния необут Васил Божков за подкупи, до момента в който за всички е ясно, че тези пари са отивали към Бойко Борисов. А законодателното обслужване на тези подкупи е невероятно без Борисов, който пък е осигурявал на Гешев политическо прикритие. “Горанов е част от логистиката. Съединени американски щати бият самара, да се сеща магарето ”, сподели Иванов.

Лидерът на “Да, България ” е безапелационен, че глобите са удар по нуклеарната мафия и русофилските организации. Това е и самобитен отговор на президента Румен Радев, който влиза в ролята на изразител на русофилските позиции и на съветското нуклеарно лоби в България.

Христо Иванов предизвести ГЕРБ и Движение за права и свободи, че преди да продължат да се титуловат като евроатлантически партии, би трябвало да изчистят тежките корупционни петна от своите управления.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР