Трябва спешна промяна в поведението на цялото общество, за да

...
Трябва спешна промяна в поведението на цялото общество, за да
Коментари Харесай

Нужни са ни спешни мерки за изграждане на интелигентен подход към потреблението на вода

„ Трябва незабавна смяна в държанието на цялото общество, с цел да схване всеки жител метод на дейно ползване на водните запаси. Само по този метод България ще се оправи с все по-сериозните провокации заради дефицита на вода, наводненията или влошеното качество на водите. Човешкото влияние и изменението на климата усилват дефицитът на вода в международен мащаб, както и Европа, където водният стрес визира към 20% от територията и 30% от популацията. “ Това съобщи доктор Милена Ангелова, основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и член на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК), по време на кръгла маса „ Устойчиво ползване в градската среда – районни разлики “.

Тя показа направеното от нея мнение на ЕИСК, което приканва за създаване и бързо използване на съответни ограничения за повишение на осведомеността по отношение на ефикасното ползване на вода и за поощряване на софтуерните нововъведения за повишение на водната успеваемост в индустриалните системи, както и за тактики за свеждане на отпадъците до най-малко и за тяхното преработване. В сходство с използването на правилото „ замърсителят заплаща “, документът приканва за решителни дейности за дейно ръководство и ползване на водите.

Асоциация на индустриалния капитал в България съставлява доставчиците на услуги от общ интерес – като Българската асоциация по водите, Веолия България, Асоциацията на водоползвателите и други Именно за това тя работи за използването на ограничения, с които потреблението на вода да стане по-ефективно, да се увеличи осведомеността на потребителите по отношение на техния воден отпечатък и да се способства за реализиране на „ общество с образован метод към водите. Подробно написаните оферти и хрумвания за оптимизация са разграничени в 2 съществени групи – ограничения, ориентирани към поощряване и ориентиране на потребителите към дейно ползване на вода и ограничения, ориентирани към възстановяване на съществуването, достъпността и успеваемостта на водата.

За непрекъснато възстановяване на съществуването, достъпността и успеваемостта на водата е належащо Европейски Съюз, страните членки, способените органи, ВиК операторите и всички страни, участващи в процеса, да поставят старания, в границите на своите пълномощия. По положителното запазване на ресурсите от питейна вода, прекосяването към кръгово ръководство на водата, обезпечаването на публично водоснабдяване с услуги на обективна цена и предотвратяването на водната беднотия са съществени детайли от този развой.

Сред другите дискутирани тематики бяха още настройките и устойчивото ползване в градска среда и знанията на семействата за стабилно ползване. Беше показана и специфична уеб-апликация за обосноваване към по-екологично държание в всекидневието.

Участие в кръглата маса взеха представители на катедрите по маркетинг от Икономически университет – Варна, Стопанска академия – Свищов, УНСС, Обществен център за околна среда и стабилно развиване – Варна, съдружие " Няма невъзможни неща " и други заинтригувани страни. АИКБ интензивно си партнира с висшите образователни заведения в страната за поощряване и развиване на взаимоотношението сред бизнеса и научната общественост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР