Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде

...
Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде
Коментари Харесай

Борисов: С партньорите в управлението трябва да знаем къде са чертите, зад които не може да се преминава

Трябва доста ясно с сътрудниците в ръководството да знаем къде са чертите, зад които не може да се минава, в противоположен случай започваме да си губим физиономията, а ние това не можем да си го позволим, тъй като зад нас стоят хората от център-дясно.

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията. Целта му е да направи обзор на досегашното ръководство на " сглобката " и осъществяването на поетите задължения в управническата и изпълнителната стратегия на кабинета.



" Управляваме с демократични партии, да, само че главният ни принцип е колкото се изкарва, толкоз да се харчи. Това подсигурява резистентност и е почтено да не задължаваме младежите да ни заплащат задълженията. Защото 3% недостиг значи нещо неприятно. Това е задлъжнялост, взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига, е неприятно нещо ", уточни Борисов.

" 5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! И желая да кажа на всички, че приканвам Асен Василев да не отваря торбата, кутията на Пандора, и да не води страната към задлъжняване. Къде са ограниченията да излезем от 3% недостиг и да се върнем към нулев недостиг? Или най-малко да е на остатък? ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

" Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща тези лихви? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив, виждам ограничения, които са комични. Мерки за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула ", добави той.

" Екзотиката няма да я приемем, забавно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България ", попита Борисов.

" Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, в този момент ще се подвигат налозите с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налозите ", съобщи още той.

" С сътрудниците ни в това ръководство би трябвало да знаем какви линии не би трябвало да се минават, тъй като ще си загубим физиономията, хората в център дясно ще упорстват да сме тези, за които те са дали своят вот ", добави още Борисов.

" Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми ", сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" В Бюджета за следващата година би трябвало поименно да бъдат посочени инфраструктурните планове, които би трябвало да бъдат заложени и изпълнени ", настоя Борисов.

Ситуацията в еврофинансирането бе избрана като  " бедстваща "  по време на доклади на отговорниците за обособените пера по управническата стратегия.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР