Трябва ли да убиваме това, от което ни е страх?

...
Трябва ли да убиваме това, от което ни е страх?
Коментари Харесай

Страшни са, ужасяват ни! Но трябва ли да ги избиваме от страх?

Трябва ли да убиваме това, от което ни е боязън? Този въпрос поражда обява за една умъртвена змия. Жена моли да не се водим от позицията на надмощието, а да разгледаме нещата от по-далече. Тя още веднъж подсети, нещо, което мнозина знаят – змиите се опасяват евентуално доста повече от нас. Те не идват да атакуват, а в противен случай, биха избягали. Вяра Младенова означи и приноса, който тези влечуги имат – управляват популациите на гризачи.

Ето какво написа тя:

„ Хора, апелирам ви, спрете да избивате змии!

Знам, че като деца сме чели книжки и гледали детски, в които змиите са неприятните и атакуват и убиват с отрова, само че към този момент сме възрастни хора и би трябвало най-малко малко да сме пораснали на ум.

Жалко е мъж 2 метра висок да пристигна да ми се хвали, че е умъртвил това беззащитно създание.

Змиите управляват популациите от гризачи и постоянно когато имат избор избират да бягат при среща с човек. Да не приказваме, че множеството даже не могат да се защитят причинявайки някакво доста пострадване.

Освен това всички змии са предпазени от закона тъкмо тъй като сме ги изтрепали от хлапашки безпочвен боязън и " тъй като можем ".

За малко разсъдък моля. Толкова може да ви нападне децата, колкото и кварталната котка, тъй че спрете да го ползвате това като опрощение.

Ако срещнете змия и ви е боязън, тръгнете в другата посока или се отдръпнете и я изчакайте сама да си тръгне. Напълно обикновено е да има диви животни към хората. Не е обикновено да унищожаваме всичко живо тъй като можем...

Пиша всичко това с вярата, че най-малко някой прочел го, ще избра да се осведоми, вместо да избива така и така изчезващите животни на България. “



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР