Трябва ли да напусна работа? – това е въпрос, който

...
Трябва ли да напусна работа? – това е въпрос, който
Коментари Харесай

Признаци, че е време да смените работата си

„ Трябва ли да напусна работа? ” – това е въпрос, който всеки от нас евентуално си задава в някакъв миг от своя живот. Съществуват доста фактори, които ни карат да се замислим за това дали получаваме нужното задоволство от постигнатото, съответно ли е заплащането ни или остава ли ни задоволително свободно време на настоящето ни работно място. Когато съпоставите положителните и неприятните страни на това дали е пристигнало време за смяна, бихте дали отговор и на значителния въпрос, който да ви докара до нужното решение. Има обаче няколко съществени признака, че би трябвало да потърсите ново предизвикателство.

Здравето ви е подложено на риск

Преди всичко всеки от нас би трябвало да мисли най-много за своето здраве. Работата заема огромна част от нашето всекидневие, а в случай че практикуваме специалност, при която сме изложени на фактори, които въздействат зле на организма ни, би трябвало да потърсим смяна. Ако сте изложени на токсични газове, вършите рискови действия или работите с рискови материали, не се задържайте прекомерно на това място.

Работата към този момент не пасва на метода ви на живот

Голяма част от хората се усещат демотивирани на сегашните си работни места. Ако не говорите за работното си място с ентусиазъм, имате проблем. Всеки човек има живот преди и след работния ден. Ако не сте в положение да организирате обикновено всекидневието си, потърсете нещо по-различно.

Не се чувствате значими

Според мнозина свършената работа остава незабелязана от шефовете им и това води до меланхолия. Без значение какъв брой старания полагате, доста постоянно се случва тази усърдност от ваша страна да бъде подценявана. Признаването на заслугите е доста основен фактор за това дали един служащ се усеща добре или не. Ако усетите, че това не се случва, потърсете диалог с вашия управител или потърсете смяна на работното място.

Нямате опция за развиване

Повечето хора са амбициозни. Търсят поле за изява, което да докара до триумфи и издигане в йерархията на компанията. Когато един чиновник е достигнал своя „ таван ” на работното място и вижда, че няма накъде повече да се развива, това може да го демотивира. Желанието за смяна на работното място нараства, в случай че служителят получи предложение от друго дружество, което му дава по-голям късмет за развиване.

Мечтаете си за друга работа

Не всеки работи това, за което си е мечтал. Понякога потребността от пари ни кара да започваме работа, без да сме я желали. Да изпитваме наслаждение, до момента в който изпълняваме служебните си отговорности, е нещо доста рядко срещано. Ако ви се отвори опция да осъществите това, помислете дали не си коства да поемете риска и да напуснете сегашната си работа, с цел да вършиме това, което от дълго време сте си мечтали.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР