Трябва ли да бъдем тествани, ако наш близък има коронавирус?

...
Трябва ли да бъдем тествани, ако наш близък има коронавирус?
Коментари Харесай

Близки на регистриран с COVID-19 не са били тествани

Трябва ли да бъдем тествани, в случай че наш непосредствен има ковид? Отговорът на този въпрос търсят от институциите дни наред околните на пациент с COVID-19, настанен в столичната болница „ Св. Иван Рилски “.

75- годишният мъж с онкозаболяване се счита за първичен източник на болестта . Приет е в болничното заведение за поредна терапия .
Отделението по хематология на болница „ Св. Иван Рилски “ е под карантина Дванайсет души от личния състав в две клиники на столичната болница са с COVID-19
„ Трябваше да го изписват, обаче подвигна температура. Два бяха теста негативни и когато се утежни напълно, тогава му направиха PCR и се оказва с COVID-19 “, описа Райна Манджукова, щерка на пациента.

Близките търсят подпомагане от персоналния си доктор и РЗИ.

„ Когато разбрахме, че е диагностициран, майка ми беше към този момент трети ден с температура и ние изпаднахме в нервност. От РЗИ ме препращаха към персоналния доктор, персоналният доктор към РЗИ. Оттам никой не може да ни каже какво тъкмо се чака да създадем. Ще ни създадат ли проби, няма ли? “, попита Манджукова.

„ Пациентът е постъпил на 3 април. Тоест 14 дни пациентът не е имал контакт по данни на управлението на болничното заведение. Пациентът не е имал контакт с околните си. И това е повода те да не са под карантина “, съобщи шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.
България мина психическата граница от 1000 инфектирани с COVID-19 (ОБЗОР) 49 са умрелите от заболяването у нас
„ Не трябваше ли аз това да го науча още от първия ден от тези хора в РЗИ и осведомителния център. Трябва ли всеки въпрос да отнасяме към военачалник Мутафчийски и към професор Кантарджиев “, питат още околните на пациента.

Дъщерите на инфектирания мъж към този момент са си създали бързи проби за ковид, които са негативни.

Под карантина остава Клиниката по хематология, където има инфектирани 11 медицински лица. Затворено за стерилизация е и отделението по гастроентерология, където бяха открити още случаи на COVID-19 – на доктор и пациент.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 024 49 49 174 Света 2 592 333 36 573 181 062 709 813 Заразени* Нови Починали България 1 024 49 49 Света 2 592 333 36 573 181 062
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР