Трябва ли бащата да присъства по време на раждането? Недопустимо

...
Трябва ли бащата да присъства по време на раждането? Недопустимо
Коментари Харесай

Трябва ли бащата да присъства по време на раждането?

Трябва ли бащата да участва по време на раждането? Недопустимо е бащата да не участва по време на раждането на детето си - това сподели Марио Пешев, който е бил до брачната половинка си в този значим за фамилията миг. Идната седмица акушерски кабинет " Зебра " провежда полемика по тематиката със седем татковци като Марио.
 
" Мъжете по принцип се усещат някак самодейни и като хора, които би трябвало наложително да вършат нещо - да заловен нещо с ръка, да пернат, да реалокират. И в процеса на раждането нещата не са тъкмо такива и това е повода за много мъже да се дърпат от момента на наличие. Само че, това, което те не схващат е прочувственият детайл на нещата и физическото наличие по време на раждането, и даже поддържането на дамата, правене на лек масаж, просто придържане или даже прегръдка. Тези неща оказват необикновено въздействие или най-малко имат голямо въздействие за самия развой на раждане ", изяснява Марио Пешев.

 
В България не са доста бащите, които участват на раждането. Ето за какво съгласно Марио Пешев : " Нещата са взаимно свързани. От една страна, някои лечебни заведения го вършат да стане извънредно мъчно. Половината лечебни заведения не одобряват бащата , при други се заплаща в допълнение някаква сума , което е отблъскващо за родителите и наподобява като проблем. Имам фамилни другари, които са се разбрали със съответното заведение, платили са и в последния миг са им казвали, че са прекалено много хора и би трябвало таткото да изчака извън. Тоест съдействието на медицинския екип съумява да убеди някои родители да не вземат участие, което за мен е изключителна неточност. Това е първият им миг дружно от живота на детето отвън утробата на майката. Изпускането на този първи миг е безпричинно. Да не приказваме, че някои лечебни заведения взимат новородените, по каквато и да било причина, и могат да останат няколко дни в болничното заведение без даже самите родители да могат да се видят с тях, или пък единствено майката може да се види в процеса на кърменето. Но да се изтърван първите мигове на детето по време на раждането, да не звучи като офанзива за някои татковци, само че този миг е паметен и постоянно ще остане в границите на живата на детето ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР