Трябва да сме наясно, че става въпрос за организирана престъпна

...
Трябва да сме наясно, че става въпрос за организирана престъпна
Коментари Харесай

Демерджиев: Целта ни е да спрем мигрантите още на границата

Трябва да сме наясно, че става въпрос за проведена незаконна група, която работи от Турция до последната европейска страна. Представете си цялата карта на Европа. По нея има извънредно добре построени незаконни структури. Смъртта, на която сме очевидци не е единствено в България, тя е още веднъж на територията на цяла Европа. Когато приказваме изискуем обстоятелствата са точни. Истината е, че от територията на Турция потеглят мигранти към цяла Европа. България е единствено една допустима дестинация, само че никога не е най-натоварената, посочи върешният министър Иван Демерджиев. 

Той даде образец, че 60 мигранти са починали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са пристигнали от територията на Турция.

Служебният министър разяснява думите на Иван Гешев, че се играе на стражари и апаши.  

Главният прокурор би трябвало да е наясно, че нашата задача е да спрем вторичните прекосявания на територията на страната. Първата ни задача е да ги спрем на границата. Там сме затруднени от 110 от граничната линия не е механически обезпечена. От Европейска комисия ще оказват помощ да се обезпечи, да се набират коли и да се усили щата на “Гранична полиция ”. С министърът на защитата ще създадем всичко допустимо с наличните сили да уплатним границата. Ще преследваме мигрантите, тъй като проникването им през наша територия е изискване за приемането ни е Шенген. Всяка институция би трябвало да бъде виновна към тематиката.  

Демерджиев посочи, че притежателят на буса с мигранти е издирен от Министерство на вътрешните работи и възложен на Прокуратурата още на 4 януари тази година. Той прикани всички институции да стартират да извършват функционалностите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР