Трябва да се строи АЕЦ Козлодуй, ако се избере между

...
Трябва да се строи АЕЦ Козлодуй, ако се избере между
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Проектът, който трябва да се храни е АЕЦ Белене“

Трябва да се строи АЕЦ " Козлодуй ", в случай че се избере сред два плана за нуклеарна централа . Ако се строи АЕЦ " Белене " - първото гориво би трябвало да е съветско, промяната и диверсификацията трае по дълго, а АЕЦ " Козлодуй " е с " уестингхаус " и друго различно гориво. Това коментар пред бТВ Валентин Николов, някогашен шеф на БЕХ.

Строенето на една централа е с обязаност 60 г напред, показва тази. Енергийният специалист и член на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков обаче считат, че планът, който би трябвало да се храни, е АЕЦ " Белене " поради няколко аргументи - там е вложен огромен капиталов разход - 3 милиарда евро за площадка, съоръжение и план и второ - преимуществото е диверсификацията на нуклеарния риск за по-малко загуба на ел.енергия и по-ниска цена.
 Правителството да се разсъни за нови нуклеарни мощности, зоват енергийни специалисти
Правителството да се разсъни за нови нуклеарни мощности, зоват енергийни специалисти

Да задели средствата в държавния бюджет за нуклеарната енергетика

Ако анализът потвърди, че АЕЦ " Козлодуй " е по-добрият план, Българска социалистическа партия няма да тича против вятъра , само че желае самостоятелният специалист, който ще го прави, да е в действителност самостоятелен, конкретизиран депутатът. Николов обаче прибавя, че анализът ще се направи в Съединени американски щати и по негова информация програмата ще мине през Питсбърг - " Уестингхаус ". Той разяснява, че има доста разбори, не виждам да се чака различен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР