Трябва да се приеме възможността за по-дълга междусрочна ваканция, ще

...
Трябва да се приеме възможността за по-дълга междусрочна ваканция, ще
Коментари Харесай

Междусрочната ваканция ще бъде дълга - ето какво каза министърът на образованието

Трябва да се одобри опцията за по-дълга междусрочна почивка, ще взема решение като видя справката от страната. Предлагам тя да е 9 дни - от 29 януари (събота) до 6 февруари (неделя). Това сподели министърът на образованието Николай Денков.

Той ще внесе това предложение на Отраслов съвет в МОН този петък (21 януари), в 13:00 часа. Кратката почивка ще влезе в действие, в случай че има единодушие и в случай че няма друга заповед на здравния министър, стана ясно от думите му.
Внасят искане за изключителна междусрочна почивка за учениците
Съюзът на работодателите в системата на националната култура в България внася през днешния ден искане до министъра на образованието за изключителна вак...
Прочети повече
" Имам изрично мнение, че най-хубавият вид е седмицата, която е след довеждане докрай на първия период и към нея да бъдат добавени двата уикенда преди и след нея – т.е. дните 29 и 30 януари плюс 5 и 6 февруари. Така неучебните дни да станат общо 9 ", сподели Денков.

" В моите пълномощия е да разглася такива образователни дни, а в пълномощията на здравното министерство – да реши вероятно затваряне. Една от аргументите за този интервал, който съм избрал, е, че тази седмица ще е доста покрай върха на актуалната вълна от ковид. Ще има опция и за възобновяване на учители и възпитаници след изпитвания и оформяне на оценки, плюс опция на здравната система леко да бъде облекчена ", добави Денков.

Още: Николай Денков: Безплатни детски градини за всички деца над 3 години (ВИДЕО)

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР