Трябва да се придържаме целогодишно към правилно, балансирано и най-вече

...
Трябва да се придържаме целогодишно към правилно, балансирано и най-вече
Коментари Харесай

След празниците: Специалист по хранене ни съветва как да влезем във форма

Трябва да се придържаме целогодишно към вярно, уравновесено и най-много постоянно хранене. Ако по празниците сме хапнали малко повече, е добре да отделим ден-два, в които режимът ни да включва повече плодове и зеленчуци. Това разяснява пред доктор Мария Николова.
 


" Това се назовава " облекчено недояждане ". Науката за храненето п репоръчва не дълготрайни гладувания, а ден или два облекчено недояждане и то не поредни, а през два три-дни " , изясни експертът.
 храна Thinkstock/Getty Images

В тези дни за " омекотен апетит " можем да хапваме плодове до обяд и г олеми салати следобяд , като ги комбинираме с кисело мляко ", сподели диетологът. След това е добре да влезем в уравновесен режим на хранене дълготрайно.

Николова е безапелационна, че с цел да е уравновесен режимът ни, би трябвало да закусваме . А закуската би трябвало да съдържа зеленчуков детайл, някакъв въглехидрат и протеин. Добра концепция е заран в чинията си да сложим няколко резенчета домат и една филия с крем сирене и шунка или с маслинова паста, да вземем за пример.

Обядът пък би трябвало да съставлява 50% от дневната ни порци я. В ечер не би трябвало да преяждаме и е желателно да заобикаляме потреблението на въглехидрати и шоколад.
 храна Thinkstock/Getty Images
Седмично би трябвало да хапваме 2-3 пъти месо, 2-3 пъти риба, 2-3 пъти бобени храни и постоянно да залагаме на плодовете и зеленчуците ”, сподели още диетологът.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР