Трябва да се актуализират мерките за охрана, да се знае,

...
Трябва да се актуализират мерките за охрана, да се знае,
Коментари Харесай

Богданов за оръжейните складове: Трябва да се актуализират мерките за охрана

Трябва да се актуализират ограниченията за защита, да се знае, че работим в друга обстановка от преди. Това сподели пред публицисти в Сопот министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който посети индустриалните бази на " Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД в града. По думите му няма евентуален риск за производството и то работи на оптимален потенциал. Посещението е по отношение на предоставените от премиера акад. Денков инспекции и предприемане на превантивни дейности за сигурността на държавните и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост. 

Хората и производството работят в оптимални равнища на сигурност, акцентира Богданов. По думите му след диалози и визити в държавните и частни компании, свързани с военно-промишлената промишленост и разбор, страната ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да обезпечи сигурността на заводите, " тъй като това е основна промишленост за България ".

Министърът акцентира, че през днешния ден ще посетят предприятия от военно-промишлените комплекси в Казанлък и Трявна. Всички хранилища, в които има подобен вид продукция, са тествани и са взети спомагателни ограничения за сигурност, уточни Богданов. След диалозите ще има среща в София, с цел да се заключи информацията и да се дефинира какви дейности ще се подхващат. 

Главен комисар Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП), уточни, че към момента дейностите по следствието на гърмежите в Карнобат не са почнали. Днес ще бъде изработен оглед на произшествието, откъдето ще имаме опция да извадим обстоятелства, които са свързани с причинителя на закононарушението, в случай че приказваме за външна интервенция, разяснява Илков. Той уточни, че на този стадий не изключват никакви версии. Целта на визитите и диалозите с производителите е да бъде изработен разбор на цялата нормативно база, която обезпечава сигурността на военния комплекс, сподели Илков. Там, където се откри съществуване на недостиг откъм ограничения за сигурност, ще бъдат подхванати нужните дейности тя да се увеличи откъм механически системи за защита и с физическа мощ. Утре ще има изясненост има ли и къде са тези места.

Инцидентът в склада за муниции в Карнобат е станал малко след 1:00 часа през вчерашния ден сутринта. По информация на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас няма данни за потърпевши хора. Складът е на компания " Емко " на предприемача Емилиян Гебрев. Площите са ситуирани в общо четири някогашни военни складове. Специалисти по муниции, пожаротехнически специалисти и проверяващи служители на реда ще създадат оглед на място след приключването на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е явен размерът на нанесените вреди от последвалия след гърмежите пожар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР