Трябва да продължим усилията за приобщаването на страните от Западните

...
Трябва да продължим усилията за приобщаването на страните от Западните
Коментари Харесай

Борисов пред постоянните представители на ЕС: Работата със Западните Балкани да продължи


Трябва да продължим напъните за приобщаването на страните от Западните Балкани, в този момент има политическа воля за това. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на среща с непрекъснатите представители на държавните управления на държавите-членки на Европейски Съюз. Той дефинира срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София като доста сполучлива, тъй като всички страни членки са се убедили в нуждата от евроатлантически път на страните от района.

Темата за миграцията беше посочена от българския министър председател като въпрос, по който Европа би трябвало да реагира гъвкаво. „ На най-тежкото място сме в Европа – имаме голяма сухопътна и морска граница с Турция. Имаме преградно оборудване, харчим не малко пари, само че подсигуряваме външната граница на Европейски Съюз “, сподели Бойко Борисов. Той акцентира, че е належащо решение с ясни правила за мигрантите и че всеки, който влиза в Европа, би трябвало да го прави по законния метод, през гранично-пропускателен пункт.

Министър-председателят Бойко Борисов осведоми дипломатите на страните от Европейски Съюз за диалозите, водени при последните му визити в чужбина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР