Трябва да признаем активността на президента, което беше една добра

...
Трябва да признаем активността на президента, което беше една добра
Коментари Харесай

Мая Манолова показа фактура от „Газпром“: Купуваме газ през посредници по-скъпо

Трябва да признаем интензивността на президента, което беше една добра първа стъпка в посока понижаване на цената на бензина и дизела, само че в действителност същинското решение е цена от 2,50 лв.. Това е действителната цена. Всичко останало далавера, от която печели компанията, която преработва на ишлеме в рафинерията „ Лукойл Нефтохим “ евтиния съветски нефт. Това сподели ръководителят на „ Изправи се, България! “ в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Манолова сподели фактура от „ Газпром “ за газа, който би следвало да купим и платим през месец юли. „ Фактурата е от 28 юни 2022 година Цената е 84 $. Договорът с „ Газпром “ е още настоящ. По него през месец август и септември миналата година се договарят количествата и се прави стратегия, по която България ще получава ежемесечно газ от „ Газпром “. За месец юли количествата по тази фактура са 1 703 000 мегаватчаса на цена 160 лева Същият този месец държавното управление на Кирил и Асен е плащало на „ Винтерсхал “, дъщерното сдружение на „ Газпром “, газ на цена 220 лева Тези 60 лева за всеки един мегаватчас, които са разликата в интерес на медиаторите, в действителност са една от аргументите за голямата инфлация в България “, съобщи тя.

„ Само ние плащаме 30% по-скъп газ на медиатори, които са свързани с четворната коалиция, която ни управляваше до предишния месец “, добави Мая Манолова.

Тя акцентира, че енергийният министър се е престрашил да стартира диалози с ``Лукойл`` за по-ниска цена на горивата.

По думите й този документ значи две неща – че „ Газпром “ се готви за арбитраж и че диалозите с тях са вероятни.

Манолова бе безапелационна, че държавното управление би трябвало да покаже всички фактури, тъй като жителите заплащат газа и имат право да знаят цената на газа.

Според нея 800-те милиона лв. ще се употребяват, с цел да се заметат следите от кражбите в газовия бранш. „ Предишното държавно управление би трябвало да дава отговор за какво посредством другарски фирми-посредници газът нарастна с 30% и с него полетя нагоре инфлацията “, сподели още Мая Манолова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР