Трябва да помислим как сами да правим защитите си, за

...
Трябва да помислим как сами да правим защитите си, за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Сами да правим защитите си, за да не влизаме в ръцете на фирми

Трябва да помислим по какъв начин сами да вършим отбраните си, с цел да не влизаме в ръцете на каквато и да е компания. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Народното събрание по отношение на проблема към Търговския указател.

По мотив изявление на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на тенденциозен бойкот на Търговския указател от компанията, която го поддържа, Борисов разяснява: „ Нека не тръгваме в тази посока. В Съединени американски щати към този момент 2 години се занимават единствено с това по какъв начин посредством хакерска атака има замяна на избори. А това е страна, за която мисля, че няма подозрение, че службите са на извънредно равнище. Дори страни с най-напредналите демокрации като Холандия се отхвърлиха от електронното гласоподаване ".

Министър-председателят прикани депутатите от ГЕРБ да не се повдига тази тематика през днешния ден повече. „ Защото през последните няколко дни, а и това което следва пред идващите, ние чакаме от компания „ Лирекс " и нейните специалисти, които работят непрекъснато, да оправят регистъра. Но в случай че си вдигнат шапката, напряко ще ни срутен. А ние имаме виновност от организацията, на която това й е била работата. И най-неприятното е, че парите са дадени, новите дискове са дадени и се случи това нещо, тъй че дано не вкарваме дебата там. Нека да помислим по този начин да си създадем отбраните, да създадем някакъв закон, с който да можем да защитим тези системи и да не влизаме в ръцете на каквато и да е компания и да сме напълно подвластни по-късно. Защото не може това да се даде на всяка компания. Трябва страната да си има някакви секрети, които да бъдат узаконени от Народното събрание и да имаме тази отбрана. Нека сътрудниците и IT специалистите, които работят, да не ги разклатим с нещо такова ", разяснява Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР