Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса.

...
Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Хората с бустер от над 6 месеца да си поставят адаптирана ваксина

Трябва да имаме карантина, съобразена с новата микробиология на вируса. Адаптираните ваксини са за " Омикрон " и са единствено за бустерни дози. Три месеца след последната игла, може да си поставите и новата ваксина. Такава могат да си сложат и хората с бустер, изработен преди повече от 6 месеца. Това изясни в ефира на епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев, съветник по здравни въпроси към Столичната община.

" Нещата са добре, тъй като микробът на COVID-19 доста се промени. Не се натоварват лечебните заведения, тъй като болестта протича леко. Правителството прави най-хубавите неща - поддържа се готовността на лечебните заведения, както и интензивните кревати. Дано няма нови разновидности, от тях зависи ръководството на рецесията. С смяната на времето обаче стартират и други респираторни вируси. Първо ще се появи парагрип, след това и същинският сезонен грип. Хората на възраст над 65 години имат право на ваксини за всички тези вируси ", напомни епидемиологът. 

По думите му, в този момент човек може да се имунизира на всички места. " Ще имаме 380 000 приспособени ваксини на Pfizer, ще имаме и на Moderna ", изясни той.

Той призова към висока хигиена, проветряване на пространствата и прикани да се ядат повече плодове и зеленчуци. " Чушките би трябвало да се ядат пресни, те имат витамин С и са доста потребни. Ябълките и картофите пък би трябвало да се измиват доста добре ", предизвести Кантарджиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР