Трябва да има тази седмица среща между лидерите на ГЕРБ

...
Трябва да има тази седмица среща между лидерите на ГЕРБ
Коментари Харесай

В ГЕРБ настояват за среща между Борисов и лидерите на новата коалиция тази седмица

Трябва да има тази седмица среща сред водачите на ГЕРБ Бойко Борисов и на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " (Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев), тъй като това е най-естественото нещо в тази политическа обстановка. За това настоя ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, който е от ГЕРБ, в утринния блок на " Нова телевизия " в отговор на въпрос какви са опциите за сформиране на държавно управление.

По думите на Желязков в случай че хипотетично президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат в сряда, най-вероятно ГЕРБ ще предложи кабинет и ще търси поддръжка от останалите партии, без да предлага съдружна формула.

 Кирил Петков: На ГЕРБ предлагаме да поддържат наше държавно управление без техни министри Кирил Петков: На ГЕРБ предлагаме да поддържат наше държавно управление без техни министри

Уточни, че държавното управление може да бъде като кабинета " Габровски ", препоръчан от ГЕРБ в предходния парламент, или да бъде чисто партиен.

" Не го предпоставяме преди лидерската среща. Ако не поддържат първия мандат, вторият наподобява също толкоз жертван. В нашия мандат ние ще посочим кой да бъде министър председател ", означи ръководителят на Народното събрание.

Според Желязков, изказвайки се от името на ГЕРБ, постоянното ръководство, даже и за къс интервал от време, било допустимо сред първата и втората политическа мощ. " Нямаме политически разлики с втората политическа групировка. Но когато на напред във времето се сложи въпроса: " Какво мислят нашите гласоподаватели ", всичко отива в канала ", разяснява той и добави, че в политиката имало главно предписание - кой носи политическата отговорност.

Подчерта, че ще се повтори за шести път една и съща неточност - " увлечени в това какво чака партийния електорат и виждаме до каква степен се докарваме ". Отбеляза, че се вижда сгъстяване на диалога.

" Очаквахме от тях много по-отговорно държание. Разговорите с " Продължаваме промяната - Демократична България " прекосяваха в тона на положителните политически практики. Когато две политически обединения, които са били антагонисти в предизборната акция, седнат на масата и беседват за общи законодателни цели, демонстрира по-висока политическа просвета спрямо тази в предходните две години. Това ни даде съображение да считаме, че има опция първата и втората политическа мощ да вървят към взаимно ръководство с явен небосвод с ясни цели. Когато обаче едната политическа мощ съобщи, че няма да поддържа ръководство нито с мандата, нито с присъединяване на ГЕРБ, преди водачите да седнат на масата на диалозите, се слагат условия, като че ли да се откаже ", разяснява още ръководителят на Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР