Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия /комисия по превенция

...
Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия /комисия по превенция
Коментари Харесай

Борисов поиска антикорупционната комисия да изслуша Цацаров и ДАНС

Трябва да има чуване в антикорупционната комисия /комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията/ в Народното събрание на Сотир Цацаров и ДАНС, счита Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ отговори на журналистически въпроси при визитата си в село Грашево, община Велинград, предавано на фейсбук страницата му. Той разясни, че депутатите би трябвало да изслушат ДАНС за обвиняванията към ръководителя на КПКОНПИ.
Още по темата
Вчера Сотир Цацаров разгласи, че има желание да се отдръпна от поста от 1 март. Днес стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, че му е лишен достъпът до класифицирана информация и против него тече инспекция на ДАНС.

От друга страна, пошегува се Борисов, с оставката на ръководителя на КПКОНПИ ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, тъй като комисията ревизира единствено тях. Няма нито едно проверявано кметство на Движение за права и свободи, на Българска социалистическа партия, на " ИТН " /Благоевград/, означи той.

Във връзка с апела от парламентарната естрада за оставка на основния прокурор Иван Гешев през днешния ден от името на четирите ръководещи партии, Борисов уточни, че желае да види какви закони ще бъдат препоръчани от сегашните ръководещи.

Засега няма законодателна самодейност нито на Министерския съвет, нито на Народното събрание, изясни той. И добави - да внесат закони и да забележим по какъв начин те ще защищават от назначението на " свои хора ". Стига към този момент с това слагане на " свои хора ", настоя Борисов.

От вчерашните ограничения на държавното управление за справяне с пандемията не виждам да сме в енергийна рецесия, като цяло одобриха нашите ограничения, само че не споделят по какъв начин ще ги финансират, разяснява още Бойко Борисов.

За един месец направиха всички наши неточности и ги надградиха, счита още той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР