Трябва да го опитате на всяка цена - толкова сочно

...
Трябва да го опитате на всяка цена - толкова сочно
Коментари Харесай

Шоколадово руло с баварски крем

Трябва да го опитате непременно - толкоз сочно и вкусно руло не бяхме приготвяли до момента

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 4 бр
● захар - 150 г
● брашно - 80 г
● какао - 30 г
● ванилия - 1 пакетче
● бакпулвер - 1/2 пакетче

За баварския крем


● прясно мляко - 400 мл
● сладкарска сметана - 200 мл
● захар - 1 ч ч.
● жълтъци - 5 бр.
● ванилия - 1 капсула
● желатин - 1 пакетче
● сладко от боровинки

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават дружно със захарта на бухнал крем. Брашното се пресява, прибавя му се какаото и бакпулвера. Размесени сухите съставки се прибавят към яйчената примес. Разбърква се до хомогенна и гладка примес.

Прехвърля се в правоъгълна тава за печене, която авансово сме покрили дъното и с хартия за печене. Блатът се пече в авансово загрята фурна към 15-20 минути на 170 градуса. Опеченото руло се изважда и се трансферира дружно с хартията върху скара. Навива се на руло дружно с хартията.

Кремът се подготвя като авансово се накисва желатинът в малко вода с цел да набъбне. През това време се разрушават жълтъците със захарта. Млякото се загрява, само че не да ври.

Продължава се със желатина, като се поставя на водна баня, с цел да се разтопи. Към поизстиналото към този момент мляко се прибавят на тънка струйка жълтъците, като се бърка непрестанно с цел да не се пресекат.

Крема се връща още веднъж на котлона, само че на ниска температура и при непрестанно бъркане се вари още малко - към (5 минути). Кремът не трябва да завира. Прибавя се ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади леко. Към поизстиналата примес се прибавя разтворения желатин. Отделно се разрушава сметаната и се прибавя към крема. Разбърква се леко.

Изстиналият блат се развива деликатно, намазва се със сладко от боровинки и се разпределя крема. Завива се още веднъж. Украсата е по избор.

В случая рулото е намазано със сладко от боровинки, в което съм наляла малко вода, с цел да стане малко по-рядко. И най-после за свършек се поръсва с какао.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР