Трябва да бъде направена актуализация на задължителния имунизационен календар. В

...
Трябва да бъде направена актуализация на задължителния имунизационен календар. В
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Нужна е актуализация на задължителния имунизационен календар

Трябва да бъде направена актуализация на наложителния имунизационен календар. В него би трябвало да се включват нови ваксини, които обаче би трябвало да са благопожелание, само че да се заплащат от публични фондове. И също така умерено да се изясняват някои истини за имунизациите и за нуждата на имунизациите, без които не може.

Това сподели пред NOVA NEWS проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столична община по здравни въпроси.

Той беше безапелационен, че ако родител откаже да имунизира детето си, той би трябвало да го съобщи документално, да поеме отговорност, в случай че неимунизирано момче се разболее от заушка и след това остане безплодно, или момиче, което е било болно от рубеола, роди дете с увреждания, или починат деца от дифтерия. „ Увеличи се процентът на хората, отказващи да имунизират децата си след пандемията. Колкото по-опасна и смъртоносна е една зараза, толкоз по-ефикасна е имунизацията против нея. Микробът, който я предизвиква, е генетически еднообразен, когато е гибелен. Хубавата ваксина защищава от заразяване – приказваме за тетанус, дифтерия, детски паралич, детските шарки “, сподели проф. Кантарджиев.

По думите му имунизациите против ковид към този момент не защищават от заразяване, а единствено от тежко превозване на заболяването. „ Заради мои сътрудници, които построиха политическа кариера с говорене против имунизациите, понижа доста общия имунизационния обсег “, добави проф. Кантарджиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР