Трус в БСП. Вчерашното гласуване на кандидатурата на Сотир Цацаров

...
Трус в БСП. Вчерашното гласуване на кандидатурата на Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Трус в БСП заради гласуването на кандидатурата на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Трус в Българска социалистическа партия. Вчерашното гласоподаване на кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия стана мотив да се заприказва през днешния ден за разединение в левицата. 27 депутати от Българска социалистическа партия поддържаха Цацаров, макар решението на групата да гласоподава " срещу ".

София

На съвещанието на групата на Българска социалистическа партия единствено 3-ма декларирали, че ще поддържат кандидатурата на Цацаров за началник на Антикорупционната комисия. Било им позволено да заявят друга позиция от парламентарната естрада, само че не и да гласоподават,,за ", изясни Христо Проданов. Изненадал се, че 27 депутати натиснаха тъкмо този бутон и никой от тях не подкрепил Цацаров от трибуната. Затова партията излезе с позиция за вдишване на персонална отговорност.
Христо Проданов - заместник-председател на ПГ на Българска социалистическа партия за България: Лична отговорност се носи по доста способи, само че на първо място тя е пред гласоподавателите и пред партията, която те е изпратила в Парламента.
Неподчинилите се на общото решение, измежду които и Георги Търновалийски, настояват че не са лобирали в интерес на Цацаров. Действали по отношение на правилника и по убеждения.
Георги Търновалийски - Българска социалистическа партия за България: Аз съм работил с Цацаров дълги години - той беше ръководител на Окръжния съд в Пловдив, познавам го като специалист, познавам го, несъмнено и като човек и няма по какъв начин да не поддържа такава кандидатура, тъй като считам, че тя е значима за развиването на тази институция.
Гласуването в интерес на Цацаров не било бламиране на водача на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова. Антон Кутев призна: напрежение и разединение в групата на Българска социалистическа партия има.
Антон Кутев - Българска социалистическа партия за България: Става дума за други пукнатини, които просто си проличават. Става дума за това, че Нинова не съумя да си удържи единството на групата и е това е развой, който съгласно мен занапред стартира. Очаквам земетресения в Българска социалистическа партия, само че не с помощта на това гласоподаване, а с помощта на цялата политика, която се води от управлението дълги години.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че разединение няма - гласуването на бюджета го потвърдило, имало хора с друго мнение.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия за България: Когато натрапвам мнение или ударя по масата, незабавно същите хора излизат и споделят: тя е деспот и трансформира партията в властническа и еднолична. Когато кажа: няма да се постанова мнение, вие тримата примерно имате друго мнение, вие сте свободни хора, изразете си го от трибуната - изпускаш контрола.
В събота следва съвещание на националния съвет на Българска социалистическа партия - там също се чака диалог за вота в поддръжка на Цацаров.
 Има ли разединение в Българска социалистическа партия? Има ли разединение в Българска социалистическа партия?
Вчерашното гласоподаване на кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия стана мотив за скандал в Народното събрание през днешния ден. 27 депутати от БС...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР