НЮ ЙОРК (AP) — Откакто Джакомо Пучини почина, без да

...
НЮ ЙОРК (AP) — Откакто Джакомо Пучини почина, без да
Коментари Харесай

Вашингтонската опера предлага нов завършек на последната творба на Пучини

НЮ ЙОРК (AP) — Откакто Джакомо Пучини умря, без да приключи последната си опера „ Турандот “, публиката се вълнува от нейните извисяващи се мелодии като „ Nessun Dorma “, само че също може би се оплакваше от неналичието на подобаващ край.

Сега Вашингтонската национална опера предлага опция, като поръчва както нови думи, по този начин и нова музика за последните към 18 минути от парчето. Продукцията, с либрето на Сюзън Сун Хе Стантън и музика на Кристофър Тин, продължава от събота до 25.

„ Турандот “ споделя за китайска принцеса, която осъжда всичките си ухажори да бъдат отрязани главите, в случай че могат да отговорят на три гатанки. Когато чужд принц успее да направи това, Турандот е задължена да се омъжи за него, само че той й дава излаз от договорката, в случай че успее да познае самоличността му.

Във последната сцена, съгласно истинското либрето, принцът целува Турандот и по-късно - убеден, че е спечелил любовта й - разкрива, че името му е Калаф. Операта приключва измежду всеобщо забавление.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР