Синоптикът на БТВ Боби Лазаров предупреди, че валежите у нас

...
Синоптикът на БТВ Боби Лазаров предупреди, че валежите у нас
Коментари Харесай

Боби Лазаров: Не бързайте да прибирате чадърите

Синоптикът на БТВ Боби Лазаров предизвести, че преваляванията у нас не престават.

" До среднощ остава жълтият код за обилни превалявания с гръмотевици в съвсем цялата страна. Но не бързайте да прибирате чадърите. Утре още веднъж важи жълт код за обилни превалявания с гръмотевици, само че единствено в области от Западна и Северна България. Там се чакат количества сред 20 и 35 литра на квадратен метър. Максималните температури на следващия ден - сред 13 и 22 градуса. В София ще са към 16, 20 в Пловдив и 18 във Варна. На доста места в страната ще има превалявания от дъжд. Вятърът чакаме да е до сдържан, а в източните региони - сдържан и мощен. След геомагнитните стихии през последните три дни ситуацията към този момент е спокойна. Засега до края на тази седмица вероятността за геомагнитни стихии вероятността е минимална " сподели той.

" В четвъртък по нашето Черноморие времето ще е облачно. На обособени места, най-много по южното крайбрежие, предстоят слаби превалявания. Но подсещам - вятърът ще е сдържан до мощен. Максимални температури сред 16 и 18 градуса. В четвъртък преваляванията ще продължат и над планините, а на към 2500 м те ще са от сняг. В планинските масиви на Западна и Югозападна България прогнозата е за гръмотевици и обилни превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 5 и 11 градуса.

В петък към момента ще е по-хладно, облачно и дъждовно най-много над Южна България.

От събота - повече слънчеви часове и стопляне. Следобедни валежи се обрисуват над планините и Североизточна България. Подобна е прогнозата и за неделя, а в понеделник стоплянето ще продължи, само че тогава се покачва вероятността за краткотрайни превалявания с гръмотевици ", предвижда още Лазаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР