След като официално вече са ясни номерата, с които партиите

...
След като официално вече са ясни номерата, с които партиите
Коментари Харесай

Доволни ли са партиите и коалициите от номерата си за изборите?

След като публично към този момент са ясни номерата, с които партиите и обединенията ще се явят на изборите на 9 юни, доста претенденти започнаха по традиция да поясняват какъв ли резултат чакат от числата. Политическите фигури, които пристигнаха персонално да видят шанса си в ЦИК, разясниха и пред медиите упованията си.

Първи бяха от " ИТН ", на които се падна и първия номер на бюлетина. " Никога не съм вярвал в персонално качество в нумерологията, числата или врачуването, само че очевидно това е добър знак. За нас постоянно номер едно са били българските жители. Демократичното оръжие е в тях - то е наречено избори. Надявам се всичко, което ни се случи в последните девет месеца да е ясно отражение за българските жители ", разяснява Станислав Балабанов и добави: " Бяхме първи, очевидно се връщаме там, от където тръгнахме ". " Много е добре, ще го видите напълно скоро ", сподели той за водача си Слави Трифонов, който води листите в 25 МИР в София и в Плевен.

От ГЕРБ ще се борят с конкуренцията под номер 22.

" Не разчитаме на номера, с цел да спечелим доверието на хората. Разчитаме на личните си сили да убедим българските жители, че колкото по-висок резултат има ГЕРБ, толкоз по-стабилно ръководство ще има след изборите ", разяснява Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Той и сътрудниците му ще са против №22 в бюлетините.

Петър Петров от " Възраждане " пък напомни тезата на партията си, че бюлетините нямат потребност от номер, тъй като " интелигентните гласоподаватели умеят да четат ". " Номерата като цяло са за купения избор и гласоподавателите, които не могат да се ориентират, само че какъвто номер ни е определил жребият на ЦИК, ние ще се съобразим ", изясни той. Те ще са под номер 12.

Бившата регионална шефка на София Вяра Тодева застана пред медиите като лице на групировката на ПП-ДБ и разяснява номера, паднал им се за вота - 14. " Ние продължаваме битката със скритата власт в името на нашата България, а същинската власт е в ръцете на хората. С №14 ще се борим за всеки глас, с цел да превърнем България в естествена европейска страна ", сподели тя и добави: " С който и да е номер, ние ще се борим за промените, които сме декларирали, тъй че всеки номер за нас е сполучлив ".

На Българска социалистическа партия се падна №24. " 24 карата е чистото злато и на Българска социалистическа партия още веднъж се падна да работим 24 часа за страната и за България - нещо, което вършим към този момент повече от 130 години, тъй че обикновено и в този момент да имаме 24 часа работа, с цел да тръгне страната в един различен път ", сподели Борислав Гуцанов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР