Въпреки унизителното пето място в листата на ДПС, бившият червен

...
Въпреки унизителното пето място в листата на ДПС, бившият червен
Коментари Харесай

Даже и на пето място: Елена Йончева влиза в европарламента

Въпреки унизителното пето място в листата на Движение за права и свободи, някогашният червен евродепутат Елена Йончева въпреки всичко ще се добере до европарламента. Lupa.bg научи, че лидерът Джевдет Чакъров и ветеранката Искра Михайлова в последна сметка ще откажат да заминат за Брюксел и по този начин Йончева ще се изкачи до избираемото 3-то място.

Бившата спътница на Сергей Станишев отнесе доста рецензии и намеци поради решението си да пристане на Движение за права и свободи. Освен това се очакваше тя да е на втора позиция в листата – петото място обаче е откровена насмешка, считат осведомени.

Елена Йончева обаче надмогнала накърненото си достолепие поради обещанието, което получила от Чакъров и Михайлова, а точно – че те нямат действителни проекти да вървят в Брюксел и ще се откажат от кариера като евродепутати. Искра Михайлова води в две листи на родна почва, Джевдет Чакъров – също.

В момента партията на Ахмед Доган има трима представители в столицата на Белгия, само че на този евровот се цели в четири квоти за европейския парламент. В случай, че реализира това, то с изключение на Елена Йончева за Брюксел ще замине и Танзер Юсеинов, който е шести в листата. Тези проекти обаче не са напълно реалистични, тъй като на евроизбори изселниците в Турция не могат да гласоподават и по този начин Движение за права и свободи ще регистрира по-малко гласове.

По информация на Lupa.bg има и друга причина Елена Йончева да бъде сложена на пета позиция в евролистата на Движение за права и свободи. Тя не е известна измежду гласоподавателите на партията и водачите на придвижването не чакат да им донесе никакви спомагателни гласове. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР