Тази седмица Полша е била атакувана от хакерска група, свързана

...
Тази седмица Полша е била атакувана от хакерска група, свързана
Коментари Харесай

Полша също обвини Русия в провеждане на кибератаки в страната

Тази седмица Полша е била атакувана от хакерска група, обвързвана с Русия , съобщи в сряда държавният Национален проучвателен институт (NASK), представен от " Ройтерс ".

Съобщението последва обвиняванията от , че Русия прави хакерски атаки против тях, като полското външно министерство сподели, че Полша отдавна е била набелязана.

" Зловреден програмен продукт, ориентиран към полските държавни институции , беше публикуван тази седмица от групата APT28 , обвързвана с съветските разследващи служби ", се споделя в изказване на NASK.

" Технически индикатори и прилики с минали офанзиви помогнаха за  идентифицирането на групата APT28 ... Тази група е обвързвана с Главното разследващо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация (ГРУ). "

NASK предложи мрежовите админи да ревизират дали чиновниците им са били атакувани.

В отговор на изказванията на Германия, че Русия е подхванала хакерски атаки против нейните отбранителни и аерокосмически компании и ръководещата партия, Москва упрекна Берлин по-рано в сряда, че употребява неоснователни легенди за съветските хакери , с цел да ескалира напрежението.
 Москва: Германия употребява
Москва: Германия употребява " хакерски легенди ", с цел да унищожи връзките с Русия

Захарова сподели, че Западът е замесен в осведомителна война против Русия, която включва измислени и погрешни истории и изказвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР