На 10 май 193-те държави-членки на ООН могат да сложат

...
На 10 май 193-те държави-членки на ООН могат да сложат
Коментари Харесай

Мирът започва с членството на Палестина в ООН

На 10 май 193-те държави-членки на Организация на обединените нации могат да сложат завършек на войната в Газа и дългогодишното страдалчество на палестинския народ, като гласоподават за приемането на Палестина като 194-та Организация на обединените нации страна членка.

Арабският свят неведнъж е заявявал готовността си да откри връзки с Израел в подтекста на решението за две страни. Това се връща към Арабската мирна самодейност от 2002 година и беше повторено на Извънредната арабско-ислямска среща на върха през 2023 година На 16 май водачите от района ще се съберат за 33-тата среща на върха на Арабската лига, където евентуално ще бъде насочен още един апел за мир и непоклатимост.

Пътят за преустановяване на войната и нормализиране на връзките в Близкия изток е явен. Приемете страната Палестина в Организация на обединените нации, на границите от 1967 година, със столица в Източен Йерусалим и с надзор върху мюсюлманските свети места. Тогава ще бъдат открити дипломатически връзки и ще бъде обезпечена взаимната сигурност на Израел и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР