Трус след труса в енергетиката в разгара на зимата. До

...
Трус след труса в енергетиката в разгара на зимата. До
Коментари Харесай

Сметките за газ: До дни компенсации за бита, до дни и обвинения в „Булгаргаз“


Трус след труса в енергетиката в разгара на зимата. До дни да бъдат повдигнати обвинявания на остарялото управление на „ Булгаргаз “ поради високите цени на синьото гориво, чака министър председателят. Според уволнения ръб те са работили по разпоредбите и не са ощетявали потребителите.

В началото на февруари се чака семействата на газ да получат обезщетенията си за декември и за януари.

Очакванията са синьото гориво да поевтинее с към 17 % през февруари.



На този декор държавното управление утвърди Бюджет 2022 година, който планува по-висока минимална заплата.

Домакинствата на газ, които са над 140 хиляди клиента, с неспокойствие чакат обезщетенията откакто от месеци заплащат високи сметки.

Експертите пресмятат, че при междинна сметка за природен газ от малко над 241 лв. за жилище от 100 квадратни метра за декември, страната ще помогне с към 40 лв.. За януари подпомогането е по-голямо, само че към момента няма изясненост каква е междинната консумация и сметка за отиващия си месец.



Семейството на Генка Дребчева е платило 375 лв. за декември. Чака сметката за януари да е по-висока, само че чака и компенсацията

Според премиера потребителите на природен газ са ощетени, защото страната ни се е отказала от опция да доставя по-големи количества на ниска цена газ от Азербайджан с довода, че не е построена газовата връзка с Гърция. А азерската компания е декларирала, че няма проблем синьото гориво да влезе през друга тръба.



ДАНС и Министерство на вътрешните работи вършат инспекция.

„ Аз чакам обвинявания в идващите дни. Абсолютно безапелационен съм, а разликата в цените е толкоз голяма и до нас не стигат едни количества, които са доста по-евтини. Това е директна вреда към „ Булгаргаз “ и към потребителите на газ в България “, сподели Кирил Петков.

От „ Булгагаз “ отхвърлят рецензиите на държавното управление. Според специалистите подпомагането за бита не закъсняло.



Трусовете в енергетиката опозицията разчете спор, тъй като съгласно нея някогашният към този момент шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов бил човек на президента. „ Това е първия парещ спор сред премиера и президента. И съгласно мен и този спор би могъл да придобие доста огромни размери, които до няколко месеца да смъкват държавното управление “, разяснява Тома Биков.

bTV не откри Павлов за коментар.

На изключителното си съвещание държавното управление реши да отпусне и 61 милиона лв. на ВиК сдруженията. Целта - да бъдат подкрепени сдруженията, с цел да платят тока и да не се стигне до прекъсване на вода.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР