Трус с магнитуд 5.8 по Рихтер разтърси източния бряг на

...
Трус с магнитуд 5.8 по Рихтер разтърси източния бряг на
Коментари Харесай

8 години след разрушителното цунами Япония бе разтърсена от 5,8 по Рихтер

Трус с магнитуд 5.8 по Рихтер раздруса източния бряг на остро Хоншу, съгласно данните на американския геологичен институт, представени от РИА Новости.
Трусовете са почнали в 02:10 ч. локално време на към 134 км източно то град Иваки във Фукушива. Епицентърът на земетресението се намира на 14.7 км дълбочина.
Няма информация за жертви, потърпевши или вреди. Няма данни и за опасност от цунами.
Земетресението става в деня, в който страната отбелязва 8 години от мощния трус и цунами, взели над 18 000 жертви. Бедствието от 11 март 2011 година взе над 18 000 жертви. 70 000 души към момента не са се завърнали по домовете си и живеят в обезпечени от държавното управление жилища, напомня БГНЕС.
Цунамито удари и повреди три от реакторите на АЕЦ „ Фукушима “, които изпуснаха голямо количество радиация в почвата, водата и въздуха. Районът към атомната централа към момента е неразрешена зона, а последствията от радиационното облъчване към момента се преодоляват.
Аварията във „ Фукушима “ провокира необятен публичен спор за използването на атомната сила за мирни цели – освен в Япония, само че и по света. Токио – третата по величина стопанска система на планетата, разчита съвсем напълно на нуклеарните си централи, с цел да зарежда семействата и бизнеса с електричество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР