Трудно им е да обяснят защо това е необходимо.“ С

...
Трудно им е да обяснят защо това е необходимо.“ С
Коментари Харесай

Плановете на Байдън за бъдещето все повече напомнят на брътвежи

„ Трудно им е да обяснят за какво това е належащо. “ С тези думи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява желанието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да „ потисне Русия “ и „ да сплоти Европа “. Причината за неяснотата в изказванията от Вашингтон е, че Байдън би трябвало да се срами да изяснява за какво в действителност му е належащо това.

„ Американците имат голяма опция да създадат света по-добро място. Представете си какво би се случило, в случай че успеем да обединим цяла Европа и най-сетне да потиснем управлението на Русия поради проблемите, които предизвиква. “

С тези думи Джо Байдън се опита да разсъни възторг измежду американците от вероятността да бъде избран отново за президент за втори мандат. За американците се знае, че не изпитват необикновен възторг от това.

Както обаче и от възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом. Те не са удовлетворени от коловоза, който води до нуждата да избират сред двама възрастни кавгаджии.

Това наподобява немислимо за стандартите на американската народна власт, само че Тръмп, който е изправен пред престъпни обвинявания, наподобява няма съперници (той е толкоз пред всички), а непопулярният и очевидно нездравословен Байдън, който следващата година ще навърши 81 години, в действителност няма съперници.

Но съдейки по това какво и по какъв начин споделя господин президентът, явно е, че не съперник, а авариен състезател на демократите би трябвало да се появи, ако Байдън се разпадне преди изборите - в случай че не физически, то душевен. Налудничавата теза за сливане на Европа и въздържане на Русия е още едно удостоверение, че рискът е доста огромен.

Защото това са взаимно изключващи се параграфи и явно неразрешима задача. Или да сплотява Европа, или да сдържа Русия още повече.

Проблемът даже не е, че Русия също е част от Европа: ясно е, че това значи Европейския съюз, който глобалистите желаят да разширят до Балканите и Украйна. Но Европейски Съюз като единно политическо пространство в този момент е разграничен от две условия.

Първо, нежеланието на консервативните сили и страни (например Полша и Унгария) да одобряват идеологията на демократичния глобализъм, към който се придържа Демократическата партия на Съединени американски щати. Същата, в която членува президентът Байдън.

Колкото по-упорито американците се мешат в Европа, толкоз по-малко остава европейското единение. Европейският съюз в никакъв случай не е бил толкоз обхваната от спорове асоциация, както в този момент, при Байдън.

Защото (и това е „ второ “) политиката на Вашингтон за „ угнетяване на Русия “ облагодетелства Съединени американски щати, само че явно вреди на Европейски Съюз. Ако за американците Русия е стратегически зложелател, то за европейците тя е голям пазар и източник на енергийни запаси. За тях постоянно ще бъде по-изгодно да си сътрудничат с руснаците, в сравнение с да не сътрудничат: географията е бездушна просвета.

Външната политика, която Брюксел води сега, не дава отговор на действителните стопански ползи на европейските страни, тя е изцяло изкуствена и не може да се наложи като норма. Това провокира и ще продължава да провокира талази от неодобрение на континента. Сега то се показва в неведнъж повишение на рейтингите на евроскептичните партии – тези сили, които непосредствено си слагат задачата да разцепят Европейския съюз. Освен това, когато стартират да се демонстрират дълготрайните последствия от раздялата с Руската федерация, ще стане още по-лошо.

За да не се утежняват нещата, би трябвало да помислят за националните ползи и да спрат да стрелят в краката си, само че за задачата Брюксел ще би трябвало да пренебрегва наличието на Съединени американски щати в света или най-малко на президента Байдън.

Това би било доста подкрепено от отстъплението на Вашингтон към изолационизма: намирайки се самичък и в съседство с ядосана Русия, Европейският съюз в действителност ще би трябвало да се сплоти, с цел да не загине.

Така лекарството освен не дава отговор на заболяването: американската рецепта е главната причина за разделянето на Европа. Байдън би трябвало да се огледа в огледалото, с цел да види тази причина.

Като цяло изявлението за канал Си-Би-Ес, в което изкара това, беше от незабавен темперамент: Байдън незабавно трябваше да обясни политиката на партията и държавното управление по отношение на Израел и Газа, като се има поради, че болшинството от гласоподавателите на неговата Демократическа партия симпатизират на Палестина (но болшинството от американците като цяло - с Израел), а митингите против сухопътната интервенция на “Цахал ” безусловно доближиха до Байдън - пацифисти, леви и деятели на “Черните животи имат значение ” в този момент се събират към периметъра на Белия дом.

Байдън възнамерява да бъде избран отново идната есен, тъй че е заставен да успокоява обществеността и да покрива острите ъгли с памук. Лошо се оказва и в тази ситуация с Близкия изток: Байдън поддържа Израел, само че не утвърждава гибелта на невоюващите, приканва за заличаване на ХАМАС, само че не поучава да се окупира Ивицата Газа.Тоест рекомендациите на сивокосия вашингтонски влъхва са да се готвят бъркани яйца, без да се чупят яйца.

Говоренето на Байдън е подчинено на концепцията за преизбиране, макар че наподобява всичко е срещу това - от болшинството от американския народ до рождената дата в шофьорската брошура. Тази концепция включва основаване на облик на гласоподавателите за светлото бъдеще, към което всемогъщата американска нация ще се втурне, в случай че резервира „ остарелия Джо “ като президент, до момента в който навърши 86 години.

В този подтекст той оправдава политиката към Израел, както и - с цел да не сяда два пъти - Русия и Украйна, което поражда от ден на ден въпроси и разногласия в Съединени американски щати. Но Байдън, става известно, не знае по какъв начин да го оправдае. Или не схваща, или не може да си разчете пищовите, които му суфлират асистентите.

Той не споделя какво ще стане, в случай че американците „ обединят Европа “ и „ подтиснат Русия “. Той ви кани да си визиите сами какъв прелестен живот ще стартира. И в случай че не стартира, тогава не Байдън е излъгал, а вие сте го показали неправилно.

Маневрата е много слаба и е ясно авансово по какъв начин ще реагират вътрешните критици на Байдън. Например, Тъкър Карлсън несъмнено ще попита: какво ще стане, в случай че не обединим Европа и не потиснем Русия? Наистина ли учениците от Айова ще преминат на съветски?

Но заблудата не е единственият вид, който дава отговор на задачата на Байдън: да оправдае външната си политика в очите на гласоподавателите.Човек можеше да го направи по друг метод - просто да каже истината.Заявявайки да вземем за пример, че продължаването на спора в Украйна е в националните ползи на Съединени американски щати. Това дава свръхпечалби на енергийните компании, колосални поръчки за предприятията на военно-промишления комплекс и работни места за американците (включително посредством пренасяне на европейски предприятия в САЩ).

В същото време това прави Европа още по-покорна на американската воля, доколкото новата „ Желязна завеса ” я лишава от независимост на маневриране.

Разбира се, такава почтеност ще усложни връзките на Вашингтон с Брюксел. Но това ще се хареса на американския народ: този метод на слагане на въпроса е напълно в техния дух.

Но „ угнетяване на Русия “ няма да има никога. Ще се пребият мимоходом.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР