Тройно по-висока сметка за ток за декември ще трябва да

...
Тройно по-висока сметка за ток за декември ще трябва да
Коментари Харесай

Тройно е скочила сметката за ток на Общинската болница в Дупница

Тройно по-висока сметка за ток за декември ще би трябвало да заплати общинската болница в Дупница - близо 50 хиляди лв..

Според прокуриста на здравното заведение Мария Иванова сметката за януари е и по-висока.

Последните една-две години Общинската болница в Дупница е с положителни финансови индикатори и съумя да понижи на половина отговорностите си от над 2 млн. лв.. Завишените сметки за ток обаче са съществено усложнение, сподели прокуристът Мария Иванова:

„ От 16 сме на 48. Декември и януари не са пристигнали още. Ще работим, какво да вършим, не можем да затворим болничното заведение “.

Същевременно в града нашумя случай с пациент с инсулт, умрял, откакто и двете лечебни заведения в Дупница отказали да го одобряват за наново лекуване.

След 5 часа очакване дежурните лекари звънели в двете лечебни заведения в Дупница, само че от никоя не желаеха да го одобряват с претекста, че нямало места. Мъжът не бил болен от Covid-19.

Иванова разяснява, че е осведомена с този проблем и казусът се обяснява.Заради този и още няколко други сходни случаи с пациенти в обществените мрежи вървят апели за митинг в центъра на Дупница в неделя от 12 часа с искане за по-добро опазване на здравето и по-хуманно отношение към пациентите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР