Тройна заплаха - така агенциите в САЩ описаха организацията около

...
Тройна заплаха - така агенциите в САЩ описаха организацията около
Коментари Харесай

Службите в САЩ се готвят за тройна заплаха покрай Супербоул LV

Тройна опасност - по този начин организациите в Съединени американски щати описаха организацията към ограниченията за сигурност в Супербоул. Мачът за купата в Националната футболна лига (НФЛ), който е и измежду най-гледаните спортни събития в света, ще се организира тази неделя (7 февруари) в Тампа, Флорида.

Организацията на сходен мач изисква съгласуваност сред 70 локални, щатски и федерални организации, само че този път Супербоул ще се организира в изискванията на пандемия и няколко седмици след щурма на Капитолия в разгара на политическата рецесия. Агенциите по сигурността регистрират и друга огромна компликация, с която ще се сблъскат за първи път - дуелът ще се играе на стадиона на един от участниците " Тампа бей бъканиърс ".

Според специфичен сътрудник Майкъл Макферсън от ФБР проектът за осъществяване на Супербоул се създава една година. Но неотдавнашните политически събития в страната, както и продължаващата рецесия с ковид са наложили някои промени.

Супербоул LV е систематизиран като събитие, криещо огромни опасности (SEAR-1) и по тази причина получава най-високо равнище на федерални запаси, в това число кучешки екипи за разкриване на експлозиви, оценки на киберриска и въздушна сигурност.

Полевият офис на ФБР в Тампа, оглавяване от Макферсън, ще бъде хазаин на повече от дузина организации в разследващ действен център, където сътрудниците ще събират, проучват и популяризират данни, свързани със Супербоул, и ще споделят с други звена в страната.

През предходната седмица Държавният департамент издаде рекомендация за нараснало внимание, тъй като " в страната има непрекъснати закани от терористични офанзиви, свързани с президентския избор ".

Стотици чиновници на реда на коне и в колички за голф ще бъдат ситуирани на територията на " Реймънд Джеймс стейдиъм " през цялата седмица. Според шефа на полицията в Тампа Брайън Дюган те ще бъдат готови за евентуални насилствени политически демонстрации. " Имаме проект за всевъзможни демонстрации, без значение от посланието им. "

Пандемията от ковид затвори за дълго време стадионите в Съединени американски щати, а на Супербоул ще могат да участват 22 хиляди фенове вместо 66 хиляди, колкото побира " Реймънд Джеймс ". Това улеснява организациите по сигурността, които имат по-малко места за физическо обезпечаване, само че в същото време открива пред тях други проблеми.

Всички съпътстващи събития към Супербоул бяха анулирани, само че все пак органите ще наблюдават за места, на които може да има скупчване на хора.

Това се дължи на ентусиазма измежду локалните, които виждат отбора си на Супербоул за пръв път от 2003 година, когато пристигна и единствената купа на " пиратите ". Отборът не беше взел участие на плейоофите от 13 години.

" Когато разбрахме, че " Бъканиърс " ще бъдат на Супербоул започнахме да мислим какво би трябвало да поправяме и какви компликации ни основава това ", споделя Макферсън. Шефът на полицията Дюган прибавя, че най-големият проблем е " контролът на тълпата ".

Органите на реда предизвестяват, че не трябва да се подценява и риска от ковид, който дотук умъртви повече от 400 хиляди американци.

Кметът на Тампа разпореди наложително носене на маски на територията на стадиона, а също така Дюган би трябвало да мисли за сигурността и на своите чиновници. Шефът на полицията оповестява, че самият той скоро се е върнал на работа след борба с ковид.

" Ще опитаме да предизвестяваме всички за съблюдаване на отдалеченост, само че в действителност не желая да се трансформираме в полиция на маските. Ще разчитаме на това жителите да бъдат виновни. "

Двубоят за купата в НФЛ изправя един против различен " Тампа бей " и миналогодишния първенец " Канзас сити чиийфс ".

" Дневник "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР