Тройна епидемия от COVID-19, грип и бронхиолит застрашава здравната система

...
Тройна епидемия от COVID-19, грип и бронхиолит застрашава здравната система
Коментари Харесай

Тройна епидемия в Испания - COVID, грип и бронхолит

Тройна зараза от COVID-19, грип и бронхиолит заплашва здравната система на Испания. От тях най-тревожно на този стадий е развиването на заболеваемостта от бронхиолит, която е скочила пет път единствено за последния месец.
Само за един месец заболеваемостта от бронхиолит се повиши от 19 до 98.5 случая на 100 000 поданици по данни на испанското здравно министерство. Най-засегнати са децата до 4 годишна възраст, които изпълниха педиатричните отделения поради затруднено дишане, споделя Паула Васкес, президент на Испанското сдружение за педиатрични незабавни служби.
Според нея обстановката е доста тревожна най-много поради внезапното повишаване на случаите по-рано от нормалното за сезона време. Вместо през ноември, тази година бронхиолита стартира да циркулира измежду популацията още от лятото.
Предположенията са, че пикът на заболеваемостта ще е след към две седмици. Не по-малко обезпокоителен е и темпът на повишаване на случаите на заболели от грип, като честотата им към този момент надвиши нормалните равнища за сезона в страната. За да избегнат тежки последствия, управляващите не престават да имунизират най-възрастните и уязвимите хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР