Тропическият декор е един от най-актуалните и жизнерадостни трендове в

...
Тропическият декор е един от най-актуалните и жизнерадостни трендове в
Коментари Харесай

Как да създадем свежо настроение в дома с тропически декор?

Тропическият фон е един от най-актуалните и жизнерадостни трендове в интериорния дизайн. С него можем да пренесем атмосферата на екзотични дестинации в нашия дом и да се насладим на сочни цветове, обилна растителност и невероятни претекстове. Декорът е съвършен за спалнята, защото там можем да се отпуснем и с лекост да се пренесем в обятията на желан летен курорт.

За да създадем тропическо въодушевление в спалнята не е нужно да променим целия интериор. Достатъчно е да прибавим няколко акцента, които ще внесат нужната смяна. Ето няколко хрумвания, които можем да използваме:

Да заложим на тапети с тропически принтове

Това е най-лесният и гръмък метод да превърнем стената зад леглото в зелена джунгла или пъстър парадайс. Можем да изберем тапети с огромни листа, цветя, птици или животни, които ще приковат погледа и ще прибавят динамичност в помещението. Тапетите ще внесат незабавно свежа и екзотична атмосфера, която ще ни придвижи в далечни и красиви места. Можем да изберем от богатото многообразие от цветове, стилове и претекстове, които ще дават отговор на нашия усет и бюджет.

Ако концепцията за цяла стена с тропически претекстове не е напълно вашето нещо, то може да поставите обособени композиции от или пана със същите екзотични детайли. 

Как да внесем екзотика в интериора си с тропически претекстове в текстила

Тропическите претекстове върху текстила ще ни пренесат в света на красивите и разнородни морски създания, които живеят в кораловите рифове, плажовете и джунглата. Текстилът може да бъде употребен за, завивката, възглавниците или завесите, които ще контрастират с неутрални тонове на стените и мебелите.
Добре е да подберем естествени материи като лен или памук, които ще обезпечат комфорт и прохлада в помещението, и в същото време ще подсигуряват качеството на нашия сън.
Текстилът с тропически претекстове може да бъде и с богати елементи като бродерии, пайети, камъни или перли, които ще придадат разкош и помпозност на интериора. Всички тези елементи акцентират още повече хубостта на тропиците. Кое ще избра е въпрос на самостоятелен избор. Стиловете могат да бъдат разнообразни и да дават отговор на всеки усет - от типичен до съвременни, от сантиментални до графични, от минималистични до луксозни.

Как да създадем тропическа атмосфера с естествени растения и фон

Нищо не може да размени естествената растителност, когато става дума за тропически фон. Можем да разположим по няколко подобаващи за тропиците растения по пода, скриновете или нощните шкафчета, които ще очароват със своята зеленина и мирис. Изберете растения като монстера, бананова палма или орхидея, които ще вдъхнат живот на тропическата атмосфера във вашата спалня.
Естествените растения освен ще придадат екзотика и жизненост на интериора, само че и ще подобрят качеството на въздуха и ще основат успокоение и естетика. Направете композиции от растения в разнообразни размери, форми и цветове, с цел да създадете многообразие и контрастност в ситуацията.

Интериор в тропически жанр: Как да подберем верните декоративни елементи 

За да приключим тропическата визия на нашия дом можем да прибавим и няколко, които ще отразят хубостта и благосъстоянието на тропическите райони. Вази, свещници, рамки за фотоси, постери и картини могат да бъдат подбрани в характерния тропически жанр, с цел да добавят ситуацията.

Поставете декоративни детайли с другоземен и автентичен дизайни, да вземем за пример с форма на листа, плодове, животни или геометрични фигури, които ще внесат уникалност и жанр в интериора. Не се опасявайте от ярките и сочни цветове. Така ще придадете доста жизнеспособност и въодушевление на помещението.

Тропическият фон е самоуверен и автентичен метод да променим стила на спалнята, внасяйки в нея доза жизнеспособност и оптимизъм. С него можем да се почувстваме като на почивка всеки ден и да радваме сетивата си с хубостта на природата. Този фон е подобаващ за всеки сезон и всеки жанр на интериора, защото може да се комбинира с разнообразни цветове, материали и аксесоари. Не се опасявайте да експериментирате, изключително когато до вас стои благонадежден сътрудник подготвен с автентично решение за всеки упорит план -. Богатата продуктова гама на производителя ще ви трансформира в дизайнер на собствен личен тропически парадайс в дома.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР