Тропическата буря "Ана" е отнела живота на най-малко 34 души

...
Тропическата буря "Ана" е отнела живота на най-малко 34 души
Коментари Харесай

Тропическа буря в Мадагаскар и Мозамбик взе жертви

Тропическата стихия "Ана " е лишила живота на минимум 34 души в Мадагаскар и трима души в Мозамбик, а в Малави е прекъснала електрозахранването, оповестява БГНЕС, базирайки се на известия на управляващите в трите страни.
Бурята, която се образува над източния бряг на най-големия африкански остров Мадагаскар, донесе проливни дъждове, които провокираха наводнения и кални свлачища в столицата Антананариво.
Последният отчет на мадагаскарската организация за ръководство на бедствията от вторник демонстрира, че от предходната седмица насам са починали 34 души, а близо 65 000 са останали без заслон.
Няколко ниско ситуирани квартала на столицата остават в положение на нараснала подготвеност и през нощта е почнала незабавна евакуация.
"В момента сме в развой на евакуация на хората от наводнените региони ", съобщи пред Агенция Франс Прес Джон Разафимандимби - шеф на избавителното звено в организацията за ръководство на бедствията.
От другата страна на Индийския океан бурята доближи континенталната част на Африка в понеделник, като донесе проливни дъждове и мощни ветрове в централните и северните региони на Мозамбик
Във вторник управляващите в Мозамбик оповестиха, че трима души са починали, а минимум 66 са ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР